Menu

.      

Põlva linn otsustas vallaga ühineda

Põlva linnavolikogu liikmed eile pärastlõunal Põlva kultuuri- ja huvikeskuse salongis toimunud koosolekul linna ning valla ühinemist otsustamas.  Foto: Võrumaa TeatajaÜHINEMISOTSUS • Põlva linnavolikogu kinnitas eilsel erakorralisel istungil ühinemislepingu Põlva vallaga ning tegi otsuse Põlva linna ja valla ühinemisest.


Ühinemislepingu ja ühinemise poolt oli 14 ning vastu kolm volikogu liiget. Erapooletuid ei olnud.
Enne lõplikku hääletust vaatasid volikogu liikmed läbi ettepanekud ühinemislepingusse tehtud muudatuste kohta. Volikogu esimees Koit Jostov meenutas, et ühinemisprotsess on kestnud kolm aastat ning sama kaua on koos käinud linna ja valla ühinemiskomisjon.


Volikogu liige Üllar Vahirand ütles enne lõplikku ühinemisotsust peetud ettekandes, et polnud kuni eilse päevani kindel, kas ühinemine üldse tuleb, sest viimase nädala jooksul on ühinemisele tekkinud vastuseis. Kahtlusi süvendas tema väitel asjaolu, et ühinemisotsuse eelnõud ei saadetud õigel ajal välja, mistõttu ei saanud volikogu vastavalt plaanile otsustada ühinemist eelmisel nädalal. „Volikogu liikmeid on mõjutatud telefoni teel,” kirjeldas Vahirand viimasel nädalal toimunud sündmusi.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD