Menu

.      

Võru folkloorifestival saab endale kaks konkurenti

Pildil on kahe aasta taguse festivali avarongkäigus vana villise kõrvaistmel Võru folkloorifestivali legendaarne korraldaja Peeter Laurson, kes ametist aasta aega tagasi tagandati ja kes nüüd korraldab folkloorifestivaliga konkureerivat Vastseliina festivali.    Foto: Võrumaa TeatajaSUVISED ÜRITUSED • Sel aastal toimub Võru folkloorifestivaliga samal nädalavahetusel Võrumaal kaks suursündmust: muusikafestival „Linnuse Rock” Kirumpääl ja vanaajateemaline festival „Kui taevas põles …” Vastseliinas.

Linnale uus kaubamärk!

„Linnuse Rocki” korraldamisega tegelev Võru ettevõtja Jüri Luik ütles, et festivaliga soovitakse leida Võru linnale uus kaubamärk. Üritus toimub 13.–14. juulil Võru linnast pooleteist kilomeetri kaugusel vana Tartu piiskopkonna ordulinnuse territooriumil.

Vastseliina festivali korraldaja, Vastseliina linnuse isand Ivar Traagel ütles, et korraldajad soovisid mitu aastat saada endale linnusesse esinema Valgevene vanaaja ansamblit Stary Olsa ja sel aastal see võimalus tekkis. Neile sobiv kuupäev oli aga sama, mis Võru folkloorifestivalil.

„See oli neil ainuke vaba aeg, kuna nad esinevad üle Euroopa ja esinemise graafik on väga tihe,” märkis Traagel. Ta lisas, et kuivõrd sündmus toimub õhtupoolikul ja kontsert on pimedal ajal, siis ei tohiks see segada Võru folkloorifestivali, sest sündmuse repertuaar ja ülesehitus on erinev. „Samas on Võrus sellel õhtul simman ning see, kes tahab ikkagi lõbutseda ja tantsida, valib folkloorifestivali, aga kes tahab kuulata öises linnuses vanaaja muusikat, saab meid külastada,” märkis Traagel.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD