Menu

.      

Eile algasid Võrus Eestimaa talimängud

Rajamasinad suusaradu ette valmistamas – Haanja suusakeskus on talimängudeks valmis.   Foto: ANDREI JAVNAŠANSUUR SPORDISÜNDMUS • Eile, 1. märtsil avati Võru spordikeskuse staadionil kolmepäevased Eestimaa 12. talimängud, kuhu on oodata üle 2500 sportlase või isegi enam. Võrumaa sportlasi on osalejate seas umbes 200 ringis.

Talimänge korraldatakse iga nelja aasta tagant eesmärgiga elavdada inimeste huvi sportimise ja liikumisharrastuse vastu ning anda osavõtjatele võimalus esindada väärikalt oma kodukohta. Mängudel osalevad Eesti maakondade, linnade ja valdade võistkonnad, kuid oodatud on ka rahvusvahelisi osavõtjaid.

Talimängud ühendavad tippsportlasi ja harrastajaid. Mõõtu võetakse 17 spordialal. Suurendatud on talispordialade osakaalu ning programmis on mäe-, laske- ja murdmaasuusatamine, suusaorienteerumine, jäähoki ning suusahüpped. Võisteldakse ka ujumises, motokrossis, naiste ja meeste korvpallis, maadluses, lauatennises, kabes ning males.

Võistluspaiku on kokku 13: Võru spordikeskus, Võru Kreutzwaldi gümnaasium, Kreutzwaldi tänava võimla, Parksepa spordihoone, Väimela tervisekeskus, Adrenalin Arena, Andsumäe suusahüppemägi, Puiga põhikooli spordihoone, Kütioru mäesuusakeskus, Rõuge põhikooli spordihoone, Rõuge jääväljak, Haanja suusakeskus ja Suure Munamäe jalam. 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD