Menu

.      

Pubi Finiš on populaarne söögikoht

Pubi Finiši perenaine Pille Pilv.   Foto: JOOSEP AADERTOITLUSTUSASUTUS • Pubi Finiš asub Haanja puhke- ja spordikeskuses. Talvisel ajal pakutakse seal suusatajatele tõhusat kehakinnitust, suvisel ajal aga külastajatele võimalust nautida päikest pubi terrassil. Haanja puhke- ja spordikeskuse juurest saavad alguse valgustatud suusarajad, maja läheduses asub lasketiir. Haanja mägede suusanõlvad on praegu sportlaste ja sporti armastavate inimeste päralt, suvisel ajal sobivad rajad aga matkamiseks ning jalgrattasõiduks.

Pubis pakutakse ettetellimisel eesti rahvustoite. Pubi avar söögisaal ja kaminasaal sobivad nii sünnipäevade kui ka väiksemate pidude korraldamiseks. Eriti hinnatud on väike kõrvalsaal lastepidude korraldamiseks.

Pubi Finiš. Foto: JOOSEP AADER„Maailma parim pubi!” – niisuguse hinnangu andsid paar talve tagasi Finiši pubile suusatajad, kui nendega juttu tegin. Tol korral oli aga meie tähelepanu hoopis võistlustele suunatud ja see kiitus pubile tuli alles nüüd meelde. Seekord räägime siis rohkem pubist endast.

Lahe koht

Finiši pubis on 60 kohta. Koht pole lahti ainult suusatajate pärast, vaid ikka igaühele ja iga päev. Pühapäevast neljapäevani on see avatud kella 11–21, reedel ja laupäeval kella 11–23.

Talvel põleb rajavalgustus alates kella 21, nii et reedeti ja laupäeviti on isegi päris hilisel ajal päris lõbus suusatada, sest pärast jõuab veel tunnikese pubiski istuda. Kui pole võistlusi ja rajad on rahva päralt, on ka pubimaja seda tervenisti. Käiakse saunas, istutakse ja juuakse õlut ning kiiret pole kellelgi. Lumehärmas Haanja puhke- ja spordikeskus ootamas oma külastajaid.   Foto: ERAKOGUPubi kõrvalsaalis peetakse enamasti laste sünnipäevi, kuid on peetud ka täiskasvanute sünnipäevi. Suvel istutakse palju väljas, sest värske õhk ja ilus ilm ju meelitavad seda tihti siis tegema.

Tavaliselt on pubis Finiš tööl kolm inimest – kui on vajadus, siis mõnikord ka rohkem. Finišis tehakse süüa kohapeal, toidud valmistatakse tellimise järjekorras, mis tähendab, et kartulite juurde pandav valmib nii, kuidas tellitakse. Võimalus on osta ka päevapraadi, milleks mõnikord on näiteks pannišašlõkk.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD