Menu

.      

Võrumaa mees tõi uunikute talverallilt turist-klassis esikoha

Marko Kuke auto AZLK 427 IEP, millega ta uunikute talverallist osa võttis.  Foto: BIRGIT  PETTAIAUTOSPORT • 23.–24. veebruarini toimus uunikute 12. talveralli, kus turist-klassis võitis esikoha Võrumaa mees Marko Kukk, üldarvestuses jäi ta aga kolmandaks.

Kaheteistkümnendat korda teoks saanud ligi 360 kilomeetrit pikal teekonnal läbis Järva-, Viljandi- ja Pärnumaad kokku 136 motoriseeritud meeskonda, neist kuus võiskonda katkestas. Busside, veo- ja sõiduautode seas sõitis ka paar tsiklit. Võiduajamine algas Türi külje alt Kihli külast, Türi AMK motokrossirajalt ja lõppes Pärnus, hotellis Strand.

125 motoriseeritud meeskonda

Tegemist oli elamust pakkuva üritusega, kus olid koos vanatehnikahuvilised. Sõit toimus legendi järgi ja oli üles ehitatud ristsõna lahendamise peale. Ristsõna vastused oli võimalik leida kontrollpunktidest, mida legendi järgi sõites läbida tuli. Lisaks sellele pidid osalejad jälgima ka oma ideaalaega.

Teeolud olid väga erinevad ja ette tuli ka ekslemisi. „Talveralli edukaks läbimiseks on kõige olulisem roll kaardilugejal ja kaassõitjatel. Seekord oli minu meeskonnas Andres Allik, Toomas Arukask ja Silver Kuik, minu osa oli vaid auto juhtimine,” kiitis turist-klassi võitnud Marko Kukk oma meeskonnaliikmeid.

Kuigi rallitrassi pikkuseks oli umbes 350 kilomeetrit, siis Võrumaa mehele lisandusid veel ka starti mineku ja finišist koju sõit läbi Viljandi ja Tartu. Lisaks sellele veel ekslemisest saadud kilomeetrid, nii et kokku tuli umbes 840 kilomeetrit. „Koju tulles sattusin peakorraldaja Priit Veskiga kokku ja tegin ettepaneku järgmisel aastal ralli Võrumaal lõpetada. Ta lubas mõelda ja selle ära korraldada, kui leiab asutuse, mis suudaks toitlustada ja mahutada ralli õhtuks umbes 600-700 inimest ning majutada umbes 500 inimest,” ütles Marko Kukk.

„Emotsioone on raske kirjeldada, seda peab lihtsalt ise kogema. Üldiselt on nii, et kes korra on käinud, tahab veel tagasi minna. Ürituse osavõtmise mõte tuli Automoto foorumis eelnevaid talverallide järelkajasid lugedes. Sealt saingi nakkuse. Seekord võtsin talverallist osa kolmandat korda,” rääkis Marko Kukk.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD