Menu

.      

Aigar Leok tõi Argentiinast MMi etapivõidu

Sõmerpalust pärit motosõitja Aigar Leok pühapäeval Argentiinas poodiumi kõrgeimal astmel, temast vasakul teiseks tulnud rootslane Joakim Ljunggren ja paremal kolmandaks tulnud itaallane Manuel Monni.     Foto:  TM Racing/Facebook

VÕIT • Eesti praeguse aja edukaim motosportlane Aigar Leok saavutas pühapäeval teisel pool maakera Agrentiinas San Juani linna ümbruses sõidetud enduro MM-sarja etapil esikoha.

 

TM Racingu meeskonnas sõitev Aigar Leok oli päev varem E3 klassi teine, ent parandas pühapäeval oma positsiooni ja sai karjääri teise MM-sarja etapivõidu.

Teisel päeval sõideti kokku 13 katset. Pea terve päeva teisel kohal olnud Aigar Leok kerkis oma klassi liidriks eelviimasel krossikatsel, kui senine liider, prantslane Christophe Nambotin tehniliste probleemide tõttu aega kaotas. Viimasel endurokatsel oli Aigar oma klassi kolmas ja sellest piisas, et tulla etapivõitjaks. Edu teiseks tulnud rootslase Joakim Ljunggreni ees oli 14,4 sekundit. Kolmas mees, itaallane Manuel Monni, kaotas Aigarile 26,5 sekundit.

„Annan endast iga kord 110 protsenti,” ütles Leok pärast etapivõitu, „tuleb mis tuleb. Olen õnnelik.”

Leok rääkis, et nädal aega tagasi Tšiilis kukkumise tagajärjel saadud 11. koht võttis tuju üsna ära ja see andis omakorda energiat selleks nädalavahetuseks. „Nambotinil oli viga, minul aga mitte ja nii lihtne see ongi,” rääkis Leok, „enne viimast katset olin ikka närvis küll, et seda kohta ära rikuks. Suutsin siiski pea külmana hoida ja elu teine enduro MM-sarja etapivõit oli käes. Väga rahul selle nädalavahetusega.”

Aigar Leoki juhendaja ja treener, isa Aivar Leok jälgis poja edusamme kodumaal ning oli eile saavutuse üle väga õnnelik. Ta lubas, et sel aastal 10. juulil toimub Sõmerpalus senisest võimsam motokross, kus lisaks krossirajale seatakse raja vahele üles endurorada. „See on koht, kus saab Aigarit näha,” ütles Aivar Leok. Ühtlasi tänas isa Aivar oma poja toetajaid, aktsiaseltse Toftan ja Ekso, kelle abil sai Aigar osta omale lennupileti.

MM-sarja kokkuvõttes tõusis Aigar Leok kolmandale kohale, punkte on tal 57. Teisel kohal oleval Ljunggrenil on punkte 67 ja liider Nambotinil 70. Järgmised kaks etappi sõidetakse 11.–12. mail Hispaanias.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD