Menu

.      

Toetagem Lõuna-Eesti haigla püsimajäämist!

Toomas Paur, Võru linnavolikogu liige (Keskerakond)Peame seisma vastu sotsiaalministeeriumi inimvaenulikule kavale lõpetada üldhaiglateenuse pakkumine kolmes Kagu-Eesti maakonnas, sealhulgas Võrumaal Lõuna-Eesti haiglas.


Haiglareformi osas on viimasel ajal ilmunud palju vastukäivat infot. Ühelt poolt võis veebruaris Võrumaa Teatajast lugeda, kuidas sotsiaalminister Taavi Rõivas kinnitas, et Lõuna-Eesti haigla puhul ümberkorraldusi kavas pole, ent samas avaldatakse mitmel pool, kuidas vähem kui
40 000 elanikuga maakondades üldhaiglad tervisekeskusteks muudetakse.


Sotsiaalminister Taavi Rõivas tundub olevat kahepalgeline mees, kes haiglapersonali ees räägib üht, aga kabinetivaikuses otsustab teisiti. Antud juhul on tegu aga väga tõsise asjaga, kus kaalul pole ei rohkem ega vähem kui inimeste tervis ja elu.


Võrumaa inimestel tuleb oma haigla säilimise eest võidelda, mitte vaikides pealt vaadata, kuidas Lõuna-Eesti haiglast viiakse olulised raviteenused ära Tartusse. Aplodeerin Võru meedikute tegevusele, et nad pole jäänud käed rüpes istuma, vaid hoopis meie haigla toetuseks kogunud üle 4300 allkirja. Peame tegema end nähtavaks ja enda huvide eest võitlema, et me ei muutuks järjekordseks statistikaks valitsuse paberites.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD