Menu

.      

Kreutzwaldi aias mängisid kooliteatrid

Tallinna toomklubi teatrikool esitab etendust „Mängime Kalevipoega”.  Foto: Võrumaa TeatajaPõltsamaa kultuurikeskuse noorte näitering ja Puurmani näitering esitavad näidendit „Põhja konn”. Foto: Võrumaa TeatajaETENDUSTE PARAAD • Reede õhtul kogunes Võru Kreutzwaldi majamuuseumi aeda kokku 11 kooliteatri truppi üle Eesti, kes etendasid terve rea Kreutzwaldi loomingu põhjal valminud tükke. Tegemist oli kooliteatrite iga-aastase projektiga, mis seekord kandis nime „Mängime Fr. R. Kreutz-waldi loomingut” ja oli pühendatud tänavusele kultuuripärandi aastale.


Kokku tuli Võrru 11 kooliteatrit Eestimaa eri paikadest Võrust Hiiumaani. Noorte näitlejate suvine laager algas 26. juunil Võrus, koos harjutati ja lihviti kodus ettevalmistatud katkendeid, mängiti teatrimänge ning tutvuti Fr. R. Kreutz-waldi elu ja loominguga. Õpilasi juhendas ja aitas etenduse tervikuks vormida lavastaja Tarmo Tagamets.


Võrumaalt oli kooliteatrite projektis esindatud kolm kooli: Võru Kreutzwaldi gümnaasiumi ja Kesklinna kooli ühine teatritrupp ning Sõmerpalu põhikooli duo.

NB! Rohkem pilte vaata Võrumaa Teataja pildigaleriist veebis!

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD