Menu

.      

Pommionu valmistub „Linnuse rocki” mõõgavõitluseks

Pildil on võitlushoos ehtsasse raudrüüsse rõivastunud Jüri Luik (pildil vasakul) ja külaline Itaaliast Carlos Colli, nende taga on näha puidust malendid.       Foto: ERAKOGUETTEVALMISTUSED • Võru ettevõtja Jüri Luik (Pommionu), kes korraldab aastaid tagasi lörri läinud järvemuusikakontserdi hüvituseks sel aastal Kirumpää linnuse varemetes sõjamängu ja kontserdi, on omale tellinud lausa ehtsa raudrüü, mida proovis ehtsa itaalia vaimuliku Carlos Colliga. Luik ütles, et raudrüü tellis ta Indiast, see on käsitöö ja maksis ligi 1500 eurot. Rüü valmistamiseks kulus pool aastat. Luik ütles, et tema teada on India ainus koht maailmas, kus selliseid rüüsid veel teha osatakse.

Eelmisel nädalal väisas Luike Võrus tuntud itaalia veinimeister ja istanduste omanik Carlos Colli, kes on muu hulgas vaimulik. Lisaks muule peeti Pommionu hoovis maha esimene lahing, kus Carlos võitles vaimuliku rüüs ja Pommionu oma uues raudrüüs. Kuna eheda raua vastu siiski vaimuliku rüü kaitset ei paku, lepiti sõbralikult viiki, kus Carlos, mõõk kõril, tunnistas, et 1000 aastat tagasi tegi paavst vea, kui soosis Mõõgavendade Ordu laialisaatmist.

Luik ütles, et ettevalmistused „Linnuse rockiks” on lõpusirgel. Just sai valmis piinapink, kus viie euro eest saab perepäeval sõbra ahelatesse panna ja teda kaltsupallidega loopida. Kui aga sõber pärast kümme eurot maksab, panevad prisked mungad viskaja raudadesse ja piinajale saab kõik kuhjaga tagasi teha. Lisaks sai valmis korralik palkidest võllapuu, mis on täiesti töökorras ja meenutab, et tollel ajal oli vajadusel kord majas. Valmis on ka poole inimese kõrgused malendid ning kellel jõudu ja jaksu, saavad peale loomajõu ka ajujõudu katsuda.

„Linnuse rocki” lava on samuti sümboolne, sest esimest korda rendib Võru linn läbi Sihtasutuse Võru Kannel välja lava, mis soetati kunagi järvemuusikate tarbeks. Seni on lava aastaid kuuri all seisnud.

Kaaslane orjaks

Lisaks muule on „Linnuse rocki” ajal kavas taastada vana orjaturg, kus saab soovi korral kaaslast orjaks kinkida ja hiljem oksjonilt tagasi osta. Kohal on päris lõbutüdrukud, kes kehtestatud reeglite järgi ei tule tööle, vaid silmailu pakkuma. „Kui nad juhuslikult sealt kellegi leiavad, on see nende oma isiklik elukäsitlus, aga reglemendi järgi peavad nad näitlema oma elukutset,” ütles Luik. Ta lisas, et kuuldused lõbutüdrukutest on jõudnud juba otsaga Venemaale, kus ajalooklubide võitlejate naised on lubanud ise kohale tulla, vajadusel omale väljakutsuvad rõivad selga panna ja valvata oma vägede moraali üle.

Kohale saabuva Preobraženski polguga on veel selline huvitav seos, et Vene president Vladimir Putin taastas sel aastal Peeter I aegsed väeosade nimetused, Kremli ihukaitse polk kannab nüüdsest Preobraženski polgu nime ja naljaga pooleks võib väita, et Putin alustab 14. juulil Eestimaa pinnal sõjategevust.

Jüri Luik ütles, et „Linnuse rocki” ürituse ja sellele järgneva perepäeva vastu on huvi suur, sest päevapileti hind (viis eurot) on inimestele taskukohane. Näiteks Tallinnast tulijatele tuleb reis odavam, kui oli 70eurone „Rock Summeri” päevapilet.

Külastajatest rohkem paneb korraldajaid muretsema ruumipuudus, sest plats mahutab 3000 inimest ja samal ajal kõrval lõppeval „Põllumeeste päeval” osales eelmisel aastal 3000 inimest. Luik soovitab kasutada võimalust pilet ette ära osta, samuti saab tema sõnul telefonil 5560 5706 ennast kirja panna lahingute massistseenidesse. Abipersonaliks on vaja veel kümme nunna ja kümme kerjusmunka, kes saavad selga vastava kostüümi.{jcomments lock}

20 PÄEVA ENIMLOETUD