Menu

.      

Võrumaa kutsehariduskeskuse õpilased käisid välispraktikal

Kolmandal kursusel  ärijuhtimist õppiv Sigrit Viira praktiseeris asutuses Salles Hotel Marina Portals.  Foto: ERAKOGUVõrumaa kutsehariduskeskuse (VKHK) 12 üliõpilast osalesid „Erasmuse” programmi raames kolm kuud kestnud välispraktikal Hispaanias, Saksamaal ja Rootsis. Välispraktikal käisid turismi- ja toitlustuskorralduse, ärikorralduse ning metallide töötlemise eriala tudengid. VKHK on Eestis kõrgkoolide arvestuses kolmandal kohal õpilaste ja õppejõudude mobiilsuses „Erasmuse” programmis, mis näitab, et VKHKs on motiveeritud ja enesearendamisest pakatav energiline koolipere. Kolm kuud kestnud välispraktikast Hispaanias jagasid meile oma kogemusi ja muljeid kolm VKHK tudengit: neljandal kursusel turismi- ja toitlustuskorralduse eriala õppivad Linda Varusk ja Liia Ossipov ning kolmandal kursusel ärijuhtimist õppiv Sigrit Viira. Linda Varusk oli praktikal Mallorcal Magalufis kolmetärnihotellis FERGUS Tobagos, Sigrit Viira praktiseeris asutuses Salles Hotel Marina Portals ja Liia Ossipov teostas välispraktikat neljatärnihotellis Blaucel.

Miks valisite praktikakoha just Hispaanias, mitte Eestis?

Linda Varusk: Valisin praktikakoha Hispaanias just seetõttu, et see annab paremaid eeldusi kui Eestis. Näiteks saab suurepärase lisa CVsse, kasulikke tutvusi välismaal (Norra, Holland, Poola, Prantsusmaa, Hispaania ja Inglismaa), julguse uuesti minna välismaale tööle või õppima, lisaks veel keele- ja eneseareng.

Välispraktikal käies olen saanud rohkem enesekindlust ja olen iseseisvam.

Liia Ossipov: Olen alati soovinud välismaale praktikale minna, et saada uusi kogemusi ja väljakutseid, kuid varem pole selleks sobivat võimalust ega aega olnud. Hispaania kasuks otsustasin eelkõige sellepärast, et seal paistab alati päike ja on soe. Soovisin kogeda teistsugust kultuuri ja kohtuda uute inimestega ning Hispaania oli selleks suurepärane paik.

Sigrit Viira: Põhjuseks on kindlasti kultuuri ja keele erinevus. Tahtsin omandada uusi kogemusi teises riigis.{jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD