Menu

.      

Valimised toovad võimuvahetuse Võrumaa omavalitsustes

Pildil käib valimine Antsla kultuurikeskuses.	 Foto: Võrumaa TeatajaVALIMISED • Võrumaalased osalesid väga aktiivselt pühapäeval toimunud kohalike omavalitsuste valimistel ja eile varahommikul selgunud valimistulemused näitavad võimuvahetust terves reas Võrumaa omavalitsustes.

Eile vabariigi valimiskomisjoni avaldatud andmete kohaselt osales Võrumaal pühapäeval valimistel 59 protsenti valimisõiguslikest kodanikest, mis on üle Eesti viies tulemus Tallinna linna ning Harju, Põlva ja Jõgeva maakondade järel. Võrdluseks, Saaremaal oli valimisaktiivsus vaid 49 protsenti.

Valima tuldi jalgsi, auto-ga, jalgrattal ja isegi koos koeraga. Neil, kes ühel või teisel põhjusel ei saanud jaoskonda valima minna, said tänavu võimaluse valimiskast telefoni teel koju tellida. Seda võimalust kasutati üsna agaralt. Lisaks käidi valijate juures hooldekodudes kohal.

Antsla valla elanik Helena Rätsep koos koer Bobo ja poeg Kristjaniga pühapäeva ennelõunal Antsla kultuurikeskuse ees enne valima minekut. Foto: Võrumaa Teataja Antslas oli valimisaktiivsus maakonna keskmine, 58 protsenti. Sealse esimese valimisjaoskonna esimees Mare Kuljus ütles, et seekord oli elektroonilisi hääli mõnevõrra rohkem kui 2009. aastal, aga suurt hüpet ei toimunud. Eelhääletusel osales inimesi vähem kui eelmistel kohalikel valimistel. Valimiskasti telefoni teel koju tellimise kohta ütles Kuljus, et seda võimalust kasutatakse rohkem linnas kui maal.

Seekord oli Antslas esimest korda väljas valimisvaatleja valimisliidust Me Elame Siin. Vaatleja jälgis
eemalt valimisjaoskonnas toimuvat. Kuljus ütles, et vaatleja tegevus komisjoni tööd ei häirinud.

20 PÄEVA ENIMLOETUD