Menu

.      

Lootus ja meeleheide Võru valimisööl

Ärevus Reformierakonna leeris – paremal Meelis Munski ja Jüri Kaver, diivanil istub näoga kaamera poole Merike Kaver. Foto: Võrumaa Teataja

.

REPORTAAŽ • Võrumaa Teataja kammis pühapäevasel valimisööl läbi Võru volikokku kandideerivate erakondade peopaiku, et teada, kel on põhjust rõõmu-, kel kurbusepisaraid valada. Püüdsime võitjatelt välja pressida ka infot selle kohta, milline võib olla võimalik koalitsioon.

Kui e-hääletuse tulemused teada …

Stardime enne kella 21, kui on selgunud e-hääletuse tulemused. Juhtimas on Andres Kõiv 92 häälega, talle järgnevad Anti Allas 87 häälega ja Jüri Kaver 69 häälega. Erakondade arvestuses on esikohal Reformierakond, teisel kohal sotsid ja kolmandal IRL. Keskerakond jääb e-hääletuse põhjal volikogust välja, aga eks nende loosung olnudki, et „saatan hääletab internetis”.

Igaks juhuks põikamegi kõigepealt läbi Keskerakonna (KE) peopaigast Chicago ööklubis – nad on veel lootusrikkad, pärast äkki enam ei ole.

KE pidulaud on kaetud Chicago teisel korrusel asuvas hämaras ruumis, mille seinale on kirjutatud „Th ere are no gangsters in Chicago”. Pika laua taga istub väike seltskond, kes vaatab ootusärevalt seinal oleva teleri ekraanile. Õhus on tunda tubakalõhna. Puudub Toomas Paur. „Ta on Tartumaal,” räägib linnapeakandidaat Anneli Ott. „Tal naine kandideerib ju seal ja ta peab olema mitmes kohas.

Anneli naeratab, tal on veel lootust. „Me ju ise ütlesime oma valijatele, et ärge hääletage internetis,” põhjendab ta KE niru e-hääletussaaki. Ta usub, et jaoskonnahääletuses läheb paremini. KE vanim kandidaat Elmar Hoop arvab, et Võrus läheb „sandisti”. „See on meil kõige viletsam piirkond,” räägib ta. „Olin siin kümme aastat piirkonna esimeheks. Siin on kallutatus isamaalisuse poole. Aga ka raha mängib palju rolli. Kel raha, sel võim.”

Anti veel ei rõõmusta

Kell on saanud 21.30 ja aeg on suunduda Võrumaa toidukeskusesse sotside peole. Nemad istuvad toidukeskuse teisel korrusel, kuid erinevalt Keskerakonnast väga valges ruumis. Tulemusi jälgitakse nii telerist kui ka arvutist. Anti Allas veel rõõmust ei hüppa, pigem on natuke kohmetunud olekuga ja võiks isegi öelda, et pettunud. Selge see, e-hääletuses on ta ainult teisel kohal.

20 PÄEVA ENIMLOETUD