Menu

.      

Võrus algas võidujooks võimule

Mõned päevad enne valimisi astus kesklinna väljakult, SDE kampaaniapaigalt läbi VVV üks juhtfiguur Henni Nassar, kellele Anti Allas surus pihku sotside logoga pastaka. Allas ja Nassar olid juba siis valmis käed lööma. Nassar ütles, et Võrus talle sotside vaated meeldivad, kuid riigi tasandil ei tahaks ta sotside võimuletulekut.  Foto: Võrumaa TeatajaVALIMISTE JÄRELKAJA • Võrus on sündimas võimu-pööre. Sotsiaaldemokraadid, Keskerakond ja Valimisliit Võru Väärib Võimekust (VVV) alustasid koalitsiooniläbirääkimisi juba valimisööl. Väidetavalt nurjas Reformierakonna, IRLi ja VVV koalitsiooni Henni Nassari tüli vanade võitluskaaslastega IRLis ja soovimatus nendega koostööle minna.

Vaevalt olid Võru linna hääled kokku loetud, kui algas pingeline võidujooks võimule. Keskerakonna linnapeakandidaat Anneli Ott patseeris juba pühapäeva õhtul kell 23 sotside valimisstaabis Võrumaa Toidukeskuses, mobiiltelefon kõr-va juures ja ärev ilme näol. Reformierakondlased hellitasid samal ajal Rannatares lootust, et neil õnnestub võimule jääda, jätkates senise partneri IRLi ja VVVga, kust loodeti nõusse rääkida Reformierakonnaga alati hästi läbi saanud Tõnu Anton. Paraku läks teisiti.


Allas helistas kõigepealt Kõivule

Võrumaa Teatajaga kõnelenud ja valimisööl lahti rullunud sündmustele tunnistajaks olnud isiku sõnul keelas kahel volikokku pääsenud VVV-lasel, Tõnu Jõgil ja Kalev Ilvesel Reformierakonnaga ning IRLiga koostööle minna Förmann NT omanik Henni Nassar. Põhjuseks Nassari isiklik solvumine Andres Kõivu peale, kellega ta ei soovi koostööd teha. Reformierakonna vastu olnud jälle Kalev Ilves. Nii jäid VVV võimalikeks partneriteks sotsid ja Keskerakond.

20 PÄEVA ENIMLOETUD