Menu

.      

Uma Meki laat paisus nõudlusest suuremaks

Jäneselihast valmistatud toodetega oli Uma Meki laadal Sõmerpalu vallas Osulas asuva Palvemaja talu perenaine Tea Leius (pildil keskel).  	 Foto: Võrumaa Teataja

SUURLAAT • Uma Meki laat paisus sel aastal nõudlusest suuremaks ja laada korraldajad pidid viimastel nädalatel huvilistele ära ütlema.

„Pidime üksteise järel soovijatele ära ütlema,” kirjeldas olukorda laata korraldava Võrumaa Partnerluskogu tegevjuht Anneli Ott. Tema sõnul oli tänavu laadal laupäeval väljas 90 toodete pakkujat ja rohkem enam ei mahuks ka. Kahjuks pole spordihalli kõrval Võrus suuremat siseruumi, kus laata annaks korraldada. Spordihalli maneežiosa oleks võimalus, aga sinna rahvast kauplema ei lubataks, rääkis Ott.

Huvitavad tooted

Silma järgi hinnates oli laadal seekord tublisti rohkem rahvast kui möödunud aastal. Lisaks kodumaistele kauplejatele olid seekord laadal väljas külalised Pihkvast ja Lätist Madonast. Lätlaste toodangu puhul köitsid laadaliste tähelepanu kanepiseemnetest ja kanepijahust tooted, näiteks kanepivõie. Samuti olid lätlased väljas naturaalsete mahlade, marjaveinide ja ravimtaimedega.

 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD