Menu

.      

Eestlased vormisid Colorados lumest vaeslapse

Eestlaste meeskonna lumeskulptuur pealkirjaga „Night” ehk „Öö” eest- ja tagantvaates. Fotod: ERAKOGULUMESKULPTUURIDE MEISTRIVÕISTLUSED • Jaanuarikuus käis neljaliikmeline meeskond Eestit esindamas rahvusvahelisel lumeskulptuuride meistrivõistlustel USAs. Eesti meeskond esitas töö nimega „Night” („Öö” – toim), mis kujutab kuusirbil istuvat tüdrukut. Lumeskulptor Lauri Tamm selgitas, et kavandi võistlusel osalemiseks joonistas tema ja inspiratsiooni ammutas ta selleks rahvapärimuslikust muinasjutust.

„See oli vaeslapsest, kes sai alati viimasena süüa ja viimasena sauna. Selle loo järgi istus ta ühel päeval öösel väljas ja ütles kuule, et see võtaks ta enda juurde ning muudaks tema pisarad tähtedeks ja tema kurbuse valguseks. Kuu võttiski vaeslapse enda juurde,” tegi Tamm kokkuvõtte lumeskulptuuri aluseks olnud rahvajutust.

Tamm ütles, et kohaliku mütoloogia kasutamine oli taotluslik ja nad püüdsidki teha eestlaslikku tööd. „Püüdsime tabada ka eestipärast vormikeelt, et töö oleks väljapeetud ja mitte liiga paljude detailidega,” ütles Tamm.

Eestlaste meeskonda kuulusid lisaks Lauri Tammele ka Henry Timusk, Agu Trolla ja Jana Huul. Tamm ja Timusk on tartlased, Trolla on pärit Navi külast Võrumaalt ning Huul elab Võru linnas, kus ta tegutseb Vana-Võrumaa kultuurikojas näituste korraldajana.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD