Tippkokk Demjanov käis „Uma Meki” toitu hindamas

Tippkokk Dmitri Demjanov teisipäeva õhtul Väimelas „Uma Meki” roogi hindamas, tema kõrval üks „Uma Meki” menüü autoritest Kadri Karu. Foto: INNO TÄHISMAAMEISTERKOKA PILGU ALL • Teisipäeva õhtu oli erakordne, kui Eesti tippkokk Dmitri Demjanov käis Väimela kutsekooli õppeköögis kohal „Uma Meki” toitu hindamas. Tegemist oli Võrumaal välja töötatud menüüdega, mis sündisid koostöös Võrumaa kutsehariduskeskuse spetsialistidega ja millele taotleti ühtaegu „Uma Meki” kaubamärki. Kohal olid „Uma Meki” idee eest mitu aastat võidelnud partnerluskogu juht Anneli Viitkin, Võru maavalitsuse arendusjuht Anti Allas ja „Uma Meki” pikaaegne projektijuht Ave Tamra.Üks osa kevadsuvise menüü roogadest, kus näha Kolotsi talu kitsejuust (ülal), naadi-nõgesemääre (all) ja minikaraskid (keskel).   Foto: INNO TÄHISMAA


Eriti suures vaimustuses oli Anti Allas, kes käis toidulaua juures edasi-tagasi, maitses ühte ja teist rooga ning kiitis: „See just ongi „Uma Mekk” – uma mekk om man!” Allas rääkis, et „Uma Mekk” ei ole vaid Prantsusmaal reisil käimine, vaid projekti tulemusel on sündinud oma, võrumaised toidud.

(Loe edasi ajalehest või telli pdf.)