Menu

.      

Neljas liiklusõnnetuses sai viga neli inimest

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Teedel ja tänavatel juhtus reedel neli tõsisemate tagajärgedega liiklusõnnetust, milles sai viga neli inimest.

Esimene õnnetus juhtus kella 11 ajal Jõhvi Maxima juures, kus Opel Zafiraga parklast välja sõitnud 36-aastane mees ei  märganud ülekäigurajal 61-aastast meest ning sõitis talle otsa. Kiirabi viis jalakäija Ida-Viru keskhaiglasse.

Teine õnnetus juhtus kella 17.01 ajal Võrumaal Rõuge vallas Kõrgepalu külas, kus 25-aastane mees ei saanud hakkama registreerimata krossimootorratta juhtimisega ja sõitis vasakule vastu teeperve. Kiirabi viis mootorratturi Tartu ülikooli kliinikumi.

Kolmas õnnetus juhtus kella 18.25 ajal Tallinnas Rahumäe teel, kus 83-aastane naine alustas Seat Arosaga liikumist, kuid sõitis seejuures üle vastassuunavööndi ning põrkas vastu laternaposti. Kiirabi viis juhi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Neljas õnnetus juhtus kella 19.40 ajal Pärnumaal Tori vallas Suurejõe–Vihtra–Jõesuu tee 17. kilomeetril, kus joobetunnustega 60-aastane mees sõitis Škoda Octaviaga paremkurvist sirgelt välja ning rullus üle katuse. Kiirabi viis autos kaasreisijana viibinud 47-aastase mehe Pärnu haiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Ida prefektuurist on ärandatud sinine mopeed Keeway F-Act, mis kannab riiklikku numbrimärki 526G.

Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 22 joobes juhti.

Tabatud juhtidest ühel lasub narkouimas sõitmise kahtlus, ülejäänud 21 olid aga liiklusse siirdunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD