Menu

.      

Politsei tabas ööpäevaga 32 joobes sõidukijuhti

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar Nagel

Tabatud juhtidest kahel lasub narkouimas sõitmise kahtlus, ülejäänud 30 olid aga liiklusse siirdunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Laupäeval ei juhtunud mootorsõidukite osalusel ühtegi tõsisemat liiklusõnnetust, küll aga said viga kaks last, kes kukkusid jalgrattaga sõites. 

Esimene õnnetus juhtus kella 12.05 ajal Harjumaal Tabasalu eramurajoonis Hommiku tee 34 juures, kus kukkus jalgrattateel sõitnud 14-aastane poiss, kelle kiirabi seejärel Tallinna lastehaiglasse toimetas.

Teine õnnetus juhtus kella 17.50 ajal, kui jalgrattaga sõitnud 7-aastane tüdruk kukkus Tallinnas Kalaranna tänava kõnni- ja jalgrattateel. Kiirabi viis ka selle lapse Tallinna lastehaiglasse.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta uusi teateid ei laekunud. Küll aga on jätkuvalt kadunud Ida prefektuurist ärandatud sinine mopeed Keeway F-Act, mis kannab riiklikku numbrimärki 526G.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD