FOTO Kaaskodanike abiga tabati linnas kuvaldaga liigelnud märatseja

Punase Volkswagen Jettaga liigelnud ning linnas mitmel korral märatsenud mees peeti kodumaja ees lõuna paiku kinni. Foto: ERAKOGU

Punase Volkswagen Jettaga liigelnud ning linnas mitmel korral märatsenud mees peeti kodumaja ees lõuna paiku kinni. Foto: ERAKOGU


25. juuni ennelõunal sai politsei teate, et Võrus Vabaduse tänaval lõhkus 31-aastane mees kohvikus kuvaldaga ära kaks külmkappi ning lahkus seejärel sõiduautoga Volkswagen. Räpina maanteel lõhkus mees seejärel sõiduautot Seat ning põgenes taas. 

Lõuna prefektuuri operatiivjuhi Ottomar Virga kinnitusel sai politsei kella 11.18 ajal teate, et Võrus Vabaduse tänaval peatas punase Volkswageniga liikunud mees oma auto, väljus sellest ning peksis tänaval seisnud reklaamautot. Pärast seda istus mees autosse ja sõitis edasi. Paar minutit hiljem laekus uus teade, et sama punase autoga mees peatus Vabaduse tänava kohviku ees, sisenes sinna ning peksis puruks kaks külmkappi, käskis tervitada omanikku ning lahkus taas oma autoga.

Laekunud infole reageeris Virga sõnul mitu politseipatrulli, kes meest ühes autoga linnast otsima asusid. Volkswagenit märgati liikumas Tallinna maanteel asuva Olerexi tankla juures, kust see eramajade vahele keeras. Patrullid järgnesid autole ning see peatati mehe kodumaja ees. „Masinast leiti ka üks kuvalda. Mees peeti kinni ning toimetati asjaolude selgitamiseks jaoskonda. Mehe sõiduvahend teisaldati tasulisse parklasse. Mis oli mehe motiiv ja kas mees oli kaine, selgub täiendavas ekspertiisis ja uurimises,” lubab Virk.

„Küll on meil hea meel tõdeda, et ennelõunasest ärevast sündmusest laekus häirekeskusele üksjagu tähelepanekuid. Inimesed märkasid ja jagasid meiega operatiivselt oma tähelepanekuid, mis võimaldas politseinikel nii-öelda kuumadel jälgedel inimest otsima asuda. Ja selliselt ongi taolises olukorras ainuõige käituda, andes võimalikult palju olulist infot, märgates inimese liikumissuunda ning hoides ise ohuolukorras eemale, et end mitte ohtu seada,” on operatiivjuht tänulik.


 

LOE VEEL


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD