Menu

.      

Anti Allas on sõlminud Kitsikuga uue töölepingu

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Mati Kitsik (pildil keskel) linnavolikogu istungil pärast valimisi mullu novembris. Foto: AIGAR NAGEL

Pärast seda, kui sotsiaaldemokraat Mati Kitsik mullu Riigikohutu otsusega Võru linnavolikogu tööst eemaldati, on linnapea Anti Allas sõlminud temaga uue käsunduslepingu, millega Kitsik saab ikka tasu 2000 eurot kuus.

Võru maakonna valimiskomisjon tuvastas mullu novembris, et samuti sotsiaaldemokraatlikku erakonda kuuluva Allase poolt Mati Kitsikuga sõlmitud käsundusleping on sisuliselt tööleping.

Kitsik kõrvaldati volikogu praegusest koosseisust, kuna riigikohus jättis rahuldamata tema kaebuse valimiskomisjoni otsuse peale, millega ta volikogust välja arvati.

Kitsik kõrvaldati, sest volikogu liige aga ei tohi olla sama omavalitsuse palgal töölepingu alusel. Seetõttu tuli linna valimiskomisjonil maakonna komisjoni ettekirjutuse järgi volikogu rahanduskomisjoni esimees Kitsik volikogust välja arvata.

Võru linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimees Tarmo Piirmann ja Reformierakonna fraktsiooni esimees Jüri Kaver esitasid linnapea Anti Allasele arupärimise, milles küsivad Kitsiku jätkuva töösuhte kohta linnavalitsusega.

Neid huvitab näiteks, kas esimene, 18.11.2013 sõlmitud käsundusleping on poolte kokkuleppel lõpetatud ja millised asjaolud tingisid 08.01.2015 Mati Kitsikuga uue käsunduslepingu sõlmimise vajaduse samas rahalises mahus.

IRLi fraktsiooni juht kahtleb nii lepingu sisulises vajalikkuses kui sellega sõnastatud tööülesannete tegelikus täitmises.

"Opositsiooni hinnangul on selle tehingu sisu olnud algusest peale sotsiaaldemokraatidele elatise maksmine," ütles Piirmann.

Reformierakonna fraktsiooni esimees Jüri Kaver peab aga oluliseks, et kogu selle lepingu sisu tuleks päevavalgele.

"Mind huvitavad väga linnapea selgitused selle kohta, mis tööd on Kitsik kogu selle perioodi vältel teinud, sest väliselt mingeid tulemusi küll ei paista," sõnas Kaver.

Opositsiooni ühine hinnang on, et Võru pole nii rikas linn, et selliseid lepinguid sõlmida, seda enam, et Allas lubas enne linnapeaks saamist poliitilist palka saavate inimeste hulka vähendada, mitte kasvatada.{fcomment}

20 PÄEVA ENIMLOETUD