Menu

.      

Märtsikuu viimane nädalavahetus oli väga sündmusterohke

Tänavu langes suur reede kokku küüditamisohvrite mälestuspäevaga. Memento Võrumaa ühenduse liikmed kogunesid Veriora ja Võru raudteejaama, kokku umbes 150 inimest. Kalmistutel korrastati haudasid. Kirikupühal valis Võru kirikuesise platsi teiste autodega pusklemiseks üks roolijoodik. Vaiksel laupäeval viis paljude võrulaste tee romurallile. Pühapäev, ülestõusmispühade esimene püha, tõi suveaja, värvilised munad, teatripäeva ja päikeselise päeva.

Kandlel on kaunis tava teatripäeva paiku tänada oma koostööpartnereid ja toetajaid. Kahel aastal järjest on Kannel ise väga kõrgel tasemel tunnustuse pälvinud.

Möödunud aasta märtsis jõudis Kandlesse teade, et neid on märganud ilmakuulus Sony firma ja kiidab võrulasi Sony tipptehnoloogial põhineva EK-kinoprojektori oskusliku kasutuselevõtu eest. Kannelt kiitsid ka kinosõbrad lähemalt ja kaugemalt. Juba esimene kuu (oktoober 2014) tõi Kandlesse kvaliteetset kinopilti vaatama 3800 inimest. Selline hulk inimesi täidaks terve laululava.

Ühtekokku käis 2015. aasta jooksul Kandle kinos 34 000 inimest, mis ületab Võrumaal elavate inimeste arvu.

Tänavu märtsis tegi Kandle kino taas ilma, sest meie kino valiti Europa Cinemas kinovõrgustiku kuu uustulnukaks. Palju õnne! Europa Cinemas on ligemale tuhandet kino ühendav võrgustik, millega oli varem liitunud juba kaks Eesti kino. Märtsikuusse lisandub teinegi uudis: kino sai kogu maailmas üle 10 000 kino teenindava firma Unique Digital rakenduse Movietransit esimeseks kasutajaks Eestis, mis lahtiseletatuna tähendab, et Kandle kino suudab filme otse internetist võtta ja näidata.

Kandlest ja Kandle kinost on saanud tõeline multikeskus siinpool Emajõge. Kuigi aasta on veel üsna noor, on Kandle kinol eesotsas kinojuhi Kris Kelbiga mõtted juba järgmise aasta suves. Siis on kavas rõõmustada nooremaid kinosõpru ja nende isasid-emasid lastefilmifestivaliga.

Kui Eesti oleks euroopalik riik, siis oleks meil olnud töövaba ka eilne päev, ülestõusmispühade teine püha, ning oleks saanud euroopalikus Kandle kinos käia.

ARVAMUS