Menu

.      

Valdades-linnades langetatakse lippe

Meremäel politsei, Saues langetati lippe, aastaks palk ette, liitumispreemiad …

Võrumaa Teataja on püüdnud lugejaid säästa valdades toimuvast virvarrist ja otsinud selle 20 aasta jooksul mõistlikku mõtet.

Eksmaavanem Robert Lepiksoni saabastesse on istutanud oma idee instituut, kellel peaks väga häbi olema. Koostöömõtteid purustatakse igal sammul, mõtlemata ajale pärast 2017. aasta kohalikke valimisi.

 Kõik see lisab riiki ebamäärasust, sest varsti on presidendivalimised, kuid presidendikandidaati meil ei ole. No Kallas on.

Presidendikandidaadid kardavad rahvast, kardavad varakult rahva ette tulla. Kombineerivad. Panustavad musta hobuse võimalusele!?  Naiivseim oli FMi ministrite nägemus, et kui kandideerib naine, siis nemad valivad naise. Ei ole ju midagi muud vaja, et kui kandideerib mees, siis MFi ministrid valivad mehe.

Kus on inimene? Juba on passid, kus lastel pole isa nime, ei ole ema nime ka, on number. Juba tulevad filmid, kus laps on mures, et isa-ema lahku läksid ja ta mõisteti ema hooldada, kuid nüüd on ema uueks elukaaslaseks naine!?

Muidugi on meil Eestiski instituudid, kus analüüsitakse olukordi ja tehakse uuringuid, ja kui küsida, et kust need hinnangud pärit on, siis tuleb vastuseks: loeme lehti ja panimegi asja kokku. Mis ei ole tegelikult miski peale maksumaksjate raha raiskamise.

Hea uuringu küsimus on: kas te olete maksude tõusu või langetamise poolt? Küsimust meisterlikult esitades saab struktuur alati soovitud tulemuse. Mõistlikud inimesed saavad aru, et see on manipuleerimine avaliku arvamusega. See on tegelikult päris koleda sõnaga asi, mida ei sobi välja öeldagi.

Mõni aeg tagasi esitati „Mnemoturniiri” saates küsimus: mida iseloomustab Võrumaal number 566? Üks naisvastaja püüdis nagu mitmete teistegi küsimuste puhul olla esitormaja-kobaja ja pakkus, et nii palju inimesi lahkub Võrumaalt ja et nii palju ehk sureb … Häbi omast arust asjatundjale!

See suur number näitab, et nii palju on Võrumaal külasid. Kõigis teistes Eestimaa maakondades on külade arv alla 500.

Võrumaa on tugevam kui jutlustavad nii-öelda asjatundjad isegi arvata oskavad. Lipud püsti!!!

ARVAMUS