Menu

.      

Hoiame pöialt Ajujahis osalevale võrulasele Lauri Semevskyle!

Ajujahi telehooaeg algab täna õhtul.

Ajujahi telehooaja avasaade jõuab ETV eetrisse täna, neljapäeval kell 20.30. Sel hooajal on kavas kaheksa episoodi, mille alguses asus võistlustulle sada meeskonda. Avasaates näeb vaataja, mis sai saatuslikuks neile, kellele edasipääsuks suletuks jäi.

Kaalul oli pääe Ajujahi arengukiirendisse, kus meeskonnad said ligipääsu kahekuulisele intensiivsele koolitus- ja mentorlusprogrammile. Võrumaalt asub võistlustulle Veneerium. Veneeriumi eestvedaja Lauri Semevsky pakub halukaarikut, mis võimaldab toimetada küttepuud kaminani puid käe otsas tassimata. Piisab mugavast kaarikust, millega võib kas või treppidest üles-alla sõita. Rahvusvahelise ärikonsultatsiooni ettevõtte ASi Civitta asutaja Riivo Anton näeb halukaarikus potentsiaali küllaga.

Telesaade „Ajujaht” on uues kuues – vahetunud on saatejuht, Urmas Vaino kingadesse astub Kristo Elias. Sel hooajal tullakse oluliselt rohkem stuudioseinte vahelt välja ning meeskonnad peavad puutuma kokku ettevõtja reaalse eluga, seda küll mängulises võtmes.

Kui eelmistel hooaegadel on olnud rohkesti infotehnoloogial põhinevaid äriideid, siis sel aastal on paljudel meeskondadel olemas ka füüsiline toode. Nii Ajujahi EASi-poolne projektijuht Marion Raudsepp kui ka SEB Balti äriinnovatsioonijuht Mart Maasik on korduvalt öelnud, et tänavuse hooaja tase on varasemast võrreldamatult kõrgem.

Ajujahi tänavune auhinnafond on 60 000 eurot. Peale selle paneb Kodanikuühiskonna Sihtkapital koostöös SEB Pangaga välja kuni 10 000 euro suuruse eriauhinna parimale sotsiaalsele ettevõttele. Ajujahi tänavuse hooaja võitja selgub otsesaates 26. mail.

ARVAMUS