Menu

.      

Võrumaal on väga palju kiitust väärivaid noori

Hiljuti avaldasime foto, kus Võru gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetav Mered Migel Kalinin lõikab Kandles linnapea ja linnavolikogu esimehe toetavate pilkude all lahti tänuürituse torti. Võru linnal oli põhjus tänada sadat tublit õppurit.

Kevadel on Võrumaa Teataja esilehe korduvalt vallutanud Sõmerpalu motoklubi meisterkihutajad. Korduvalt on noored klubilased tõusnud pjedestaali kõrgeimale astmele. Imeline, et Sõmerpalu klubilased on Aivar Leoki juhtimisel ühelt võistluselt ära toonud koguni kuus esikohta. Selle taga on aastatepikkune töö, mida ka treenimiseks nimetatakse.

Ükski tunnustus ei tule aastatepikkuse pühendumiseta. Gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetav Mered Migel Kalinin on noormees nagu orkester. Sõmerpalu motoklubi meeskond saavutas Vilaskis kestvuskrossil viis esikohta, Paikuselt tuldi koju aga kuue esikohaga. Väga head sõitu tegid Veiko Rääts, Aigar Leok, Martin Leok, Elary Talu, Reio Timmi.

Meeldiv on märkida, et tihti on toimetusse asja mitmetel treeneritel, nagu näiteks Olev Roots ja Enno Raag, et oma kasvandikke kiita.

21. aprillil kirjutasime, et võrulanna Meelika Tamberg võitis konkursil „Eesti parim teenindaja 2016” publiku lemmiku tiitli ja kolmanda koha. Tänasest lehest saab lugeja teada, et võrulanna Taivi Pindis on Eestimaa parim sekretär.

Taivi Pindis ütles, et on uhke olla pärit Võrumaalt ja kavas on tagasi tulla. Eriti meeldib Taivile istuda Haanja pubis Finiš või Katariina kohvikus, kus on eriti kodune tunne.

Mägi-Eesti ehk Võrumaa ongi kodune maa. Siit läinud noored on läbi murdnud mitmel rindel. Siin sündis „Kalevipoeg”, siin toodi esimesena välja sinimustvalge…

Kuu aega tagasi avalikustatud Emori noorteuuringust selgub, et noortele lähevad tõeliselt korda ema, isa ja perekond. See oli uuringu korraldajatele üllatuslik. Miks? See on tegelikult väga positiivne märk. Kurb oleks olnud kuulda, et eeskujuks on sotsiaalmeedia.

Väga tähelepanuväärne oli noorte lähenemine trükimeediale. Need noored, kes vaatavad kaugemale tulevikku, hindavad trükimeediat.

Suur tänu teile, noored!

ARVAMUS