Menu

.      

Kiitus Võrumaa õpetajatele ja tublidele õppuritele

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võrumaa Teataja tegijatel on väga hea meel, et viimasel ajal on tulnud korduvalt juttu teha väga tublidest Võrumaa noortest. Meenutagem, et kevadel paistis tubli teenindajana silma Meelika Tamberg, parimaks sekretäriks tunnistati Taivi Pindis. Üliedukalt esinesid Sõmerpalu klubi noored kihutajad. Möödunud nädalal rõõmustasime, et maailmatasemel mängu näitas Robert Täht.

Juuni viimasel päeval kutsus president Toomas Hendrik Ilves vastuvõtule koguni 1363 väga edukat õppurit ning nende seas oli ka paarkümmend Võrumaa koolilõpetanut või siit hea tasemega hariduse saanud ja mõnda teise kooli läinud ning seal samuti parimatest parimate seas olnud noort. Sellest kirjutab tänases lehes meie pikaaegne suvereporter Birgit Pettai, kes soovib Tallinna ülikoolis ajakirjanikuks õppida.

Toomas Hendrik Ilves rõhutas 30. juunil roosiaias parimate gümnaasiumi- ja kutseõppeasutuste lõpetajate ning kõrgkoolilõpetajate vastuvõtul, et parimaks olemisega kaasneb missioon hoolida oma rahvast ja riigist. „Kohustus selgitada Eestit ja Eestit Euroopas, Eestit maailmas neile, kel haridust ja teadmisi vähem,” sõnas riigipea.

„Ka meil on hirme ja ängi. Ka Eestis otsitakse liiga sageli süüdlasi, näidatakse näpuga teistsugustele, tekitatakse hirme. Segasel ajal on need kerged tekkima ja lihtsate lahenduste pakkujaist pole Eestiski puudust,” nentis president Ilves.

President Ilvese sõnul on hirmunud inimest lihtne petta, lihtsustatud maailmakäsitluses ongi asjad head ja halvad, mustad ja valged.

President Ilves märkis, et kõik väljavaated majanduse lähimate kümnendite arengule kinnitavad, et enamvähem turvaliselt saavad end tuleviku tööturul tunda vaid need, kel ette näidata vähemasti magistrikraad.

Ameerika kirjanik Gail Godwin on kooli lõpetamisest kirjutanud, et kui värske koolilõpetaja tormas lõpupäeval kolledžist õue ja hüüdis: „Siin ma olen, maailm, ma sain A.B., kunstide bakalaureuseks!”

Maailm vastas: „Istu maha, noor inimene, ja ma õpetan sulle ülejäänud tähestikku!”

ARVAMUS