Menu

.      

Eile ja üleeile katsid poliitikud, ministrid ja eksministrid vaibana Võrumaa

Reformi- ja Keskerakonna fraktsiooni liikmed külastasid Võrumaad eile ja üleeile. Peale nende ministrid ja eksministrid. Fraktsioonide juhid toonitasid, et on võtnud eesmärgiks külastada erinevaid Eestimaa paiku, et kohtuda inimestega silmast silma ja selgitada, kui oluline on nende erakondi toetada. Keskfraktsioon sai muidugi lisada, et nemad toovad Võrumaale peaministri erakonna poliitikat ja otsuseid. „Meie jaoks on väga oluline kuulda, millised on inimeste mured ja rõõmud väljaspool Toompead ja Tallinna,” rõhutas keskfraktsiooni esinaine Kersti Sarapuu. Tema sõnul on Kesk-erakond alati pooldanud tugevat kohalikku omavalitsust ja elu väljaspool Tallinna. Lubati kahe päeva jooksul jõuda kõikjale Võrumaal: Väimelasse, Parkseppa, Rõugesse, Mõnistesse, Abrisesse, lambakasvatajate juurde, Mooskasse, Haanjasse, Vastseliina, Rõugesse, Tsolgosse … Kõikjale.

Reformierakonna visiit haaras paarikümmet poliitikut, kelle seas on terve rida eksministreid, kes olid jagatud erinevate marsruutidega kahte gruppi. Käidi Misso vallas, Rõuge kandis, Väimelas, Võru ettevõtetes ja koolides. Ühiselt külastati Osula Graanulit Sõmerpalu vallas.

Kuue kuu pärast, alates 16. augustist algab kandidaatide registreerimiseks esitamine. Kohalike valimisteni on jäänud kaheksa kuud, valimispäev on 15. oktoober.

Natuke enne seda, oktoobri alguses kaob ajalukku Krediidipanga logo. Eesti majandusteadlase ja pankuri, 1992. aasta rahareformi ettevalmistamise võtmeisiku Rein Otsasoni (1931–2004) rajatud Krediidipank vabastab Võrus Jüri 24 fassaadil koha Coop Panga logole. Maarahvale orienteeritud Coop Pank katab vaibana Eestimaa, kust rikkad ja ülbed Rootsi pangad on tagasi tõmbunud, valitsus on sellega rahumeeli leppinud ja pensionirahagi nendesse kandnud.

Julge käik oleks, kui Eesti riik oma 100. sünnipäeva puhul kannaks näiteks pensionirahad hoopis Coop Panka!

ARVAMUS