Menu

.      

Töökosmeetikariistakohverkast

See on kole ja pikk sõna ning viib mõtted järgmisel nädalal toimuvale emakeelepäevale. Ka emakeelepäev on pikk liitsõna, kuid mitte kole.

Ettevõtlusminister ütles neil päevil Ettevõtluse  Arendamise Sihtasutuse brändiloomingu käigus kulunud paarisaja tuhande euro kohta, et see läks asja ette. Seda lauset on raske lugeda, sest ettevõtlus ja siis omakorda ettevõtluse arendamine ja tagatipuks veel sihitud asutus.

Jutt käib sellest oksendavast siilist, kuid ettevõtlusminister tõi näiteks, et 15 aastat tagasi loodud lause „Welcome to Estonia” loomine läks maksma rohkem kui neli korda rohkem!?

Nagu plikad liivakastis, et tema tegi enne. Sellepärast ei tundunudki imelik, kui äsja avaldati arvamust, et ministrite arv ei tohiks olla piiratud. Käib tõesti üle jõu väikese riigi ohjamine. Kui meil on 15 maakonda, võiks olla ka sama palju ministreid. Neid võiks olla veelgi rohkem. Ministreid võiks olla nii palju nagu omavalitsusi, siis jätkub neid kandideerima igale poole.

Kahju muidugi neist ministritest, kes sunnitakse kandideerima näiteks Võrru. Edasi-tagasi sõidu peale kulub terve tööpäev, ja kui koha peal sõna võtta, siis rohkemgi.

Kui praegu on olemas esimene ja teine Eesti, siis tekivad esimese ja teise Eesti ministrid. Need, kes rohkem pealinna ligi, ajavad suitsunurgas suuremaid asju, ja maakatest ministrid on teise klassi tegelased.

Aga kui võtta mõttemalli järgi, et 15 aastat tagasi sündinud bränd oli ju mitu korda kallim, siis … Küsimusel, kas kõigile jätkub portfelle, ei ole tähtsust, sest oksendava siiliga väljatulekut tulevat võtta kui tööriistakasti, mis ei olnud veel täielikult komplekteeritud!? Seda ettevõtlusminister siiski möönis.

Aga kui tööriistakast ära komplekteerida? Kas siis ikka kõik tööriistad mahuvad sisse? Äkki on paarisaja tuhande eurone tööriistakast väike? Siis tuleb ju uus kast muretseda ja asuda seda komplekteerima. Uue tuhinaga, sest arengu(raha)ruumi on mitu korda.

Aga mis saab siis, kui lõpuks saab täiuslikkuseni viidud tööriistakast nii raske, et seda ei jõua tõstagi?

Nüüd proovige aeglaselt pealkirja uuesti lugeda.

ARVAMUS