Menu

.      

Valitsus otsustas viimased lahtised otsad

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Üleeile, neljapäeval, 6. juulil, mil Võru maavalitsus sai 100aastaseks, algas kell 10 valitsuse kabinetinõupidamine. Kell 11.09 raporteeritakse rahandusministeeriumist, et valitsuses otsustati ära haldusreformi viimased lahtised otsad. Paar tundi hiljem kutsub peaminister Võru maavanema kella kolmeks Tallinna. Nii kiiresti saaks pealinna ainult lennates. Pealegi algab täpselt samal ajal maavalitsuse õues juubelisünnipäev.

Kell 15.34 täpsustatakse rahandusministeeriumist, et valitsus on haldusreformi osas ära teinud pea kõik otsused ning ainsa küsimusena on lahtiseks jäänud loodava Setomaa valla maakondlik kuuluvus. Tähelepanelik lugeja saab aru, et pealinnas ei ole kõik korras, kui pärast viimaste lahtiste otsade sõlmimist jääb veel üks lahtine ots. Valitsus otsustas, et setude valla maakondliku kuuluvuse las otsustavad loodava Setomaa valla elanikud. Rahvaküsitlus toimub juba tuleval nädalal.

Küsitlus viiakse läbi selleks, et valitsus saaks teha elanike soovil põhineva otsuse, kas loodav vald hakkab kuuluma Võrumaale või Põlvamaale. Arvamust saavad avaldada Meremäe, Mikitamäe ja Värska valla ning Misso valla Luhamaa nulga rahvastikuregistrijärgsed elanikud, kel vanust vähemalt 16 eluaastat. Küsitluse korraldavad Põlva ja Võru maavalitsused. Asjaga on tuli takus ja kodus küsitlusest osa võtta ei saa.

Mida arvate teie, Võrumaa Teataja lugejad?

Kas toetate loodava Setomaa valla kuulumist Võru maakonda või Põlva maakonda?

Vastusevariandid: Võru maakonda, Põlva maakonda, erapooletu.

Vastata saate www.vorumaateataja.ee/kusitlus või kirjutage See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Vastuseid ja kommentaare saab saata kuni 13. juulil kella 20ni.

ARVAMUS