Menu

.      

Polikarpus Statistiliselt rääkides

  • Kirjutas Viido Polikarpus kolumnist

Ants, Itaka ja kits. Foto: VIIDO POLIKARPUS

Inimese keskmine eluiga on viimase 50 aastaga rohkem tõusnud kui viimase 200 000 aastaga. Seda on hea teada, kui oled 71 aastat vana. Need, kes teevad tervisejooksu, elavad peaaegu kuus aastat kauem kui need, kes seda ei tee. Mul oli kombeks joosta igal hommikul 12 miili, kui ma olin veel noor isa ja elasin New Yorgis. Tavaliselt jooksin St. Georgi terminalist Verrazano sillani ja tagasi. Kui ma käisin keskkoolis, siis sai sild valmis, see oli tol ajal kõige pikem rippsild maailmas.

Keskmiselt kõnnib inimene elu jooksul 120 000 kilomeetrit (75 000 miili). Seega umbes kolm korda ümber maakera! Praegu kõnnin ma iga päev umbes kümme kilomeetrit ja kõik arstid, kellele ma seda olen öelnud, on mind selle eest kiitnud, keegi pole öelnud, et ma ei peaks seda tegema. Arstid on soovitanud mul mitte joosta, sest jooksmine rõhub selgroolülidele ja põlvedele. Minu eas on kõige kasulikum kõndimine.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

ARVAMUS