Menu

.      

Miks Väimelasse ei sobi keskkonnariskiga gigantkanala

  • Kirjutas Väimela elanik, kirjanik, kirjastaja Inga Raitar

Väimela elanik, kirjanik, kirjastaja Inga Raitar Foto: HELERI LAKUR 

ARVAMUS Planeerija ja arendaja on nimetanud Väimelasse planeeritavat 360 000 munakanaga gigantfarmi „moodsaks ja keskkonnasõbralikuks”. Kahjuks pole tegu kummagagi, sest kanala rajamisel ei kasutata moodsaid, kaasaegseid, jätkusuutlikke, keskkonnasäästlikke tehnoloogiaid vaid kogu projekti rõhk on sõnal „odav”, mille tõi Lõuna-Eesti Talumuna juht välja ka Väimela rahvaga peetud kohtumisel. Väimela valiti kanagigandi kohaks, sest siin on juba olemas valla ja kogukonna raha eest rajatud head infrastruktuurid, veepuhastussüsteem ja tasuta bussiühendus Võruga, kust ehk on veel võimalik leida tööjõudu planeeritavale kaheksale madala kvalifikatsiooniga töökohale.

Hetkel räägivad faktid kekkonnariski hüppelisest kasvust Väimelas.

Mitte ainult hais

Omamata konkreetseid vastuseid kanatehase mõju kohta kohalikule ülitundlikule vesikonnale ja Eesti ühe kauneima heakorrastatud asula õhkkonnale, on planeerija asunud hoopis sildistama oma kodukoha ja elukvaliteedi eest seisvaid Väimela elanikke „valeinfol põhineva paanika külvajateks” ning planeeringu kitsaskohtadele viitamist „valeinfoks”.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

ARVAMUS