Menu

.      

FOTOD Kiaga nullist sajani alla viie sekundiga ja Škodaga sujuvalt üle äärekivide turnides

  • Kirjutas Sten Sang

Kia Stinger FOTO: Sten Sang

ARVAMUS Tartus asuvast Autospiriti esindusest anti lahkel käel lustimiseks 370 hobujõuga toretsev Kia Stinger. Aasta Auto esindusest valisin rahuliku ja massiivse Škoda Kodiaqi, mille diiselsüda ülivaikselt urises.

Öö enne proovisõite ei saa sõba silmale ning unetus on täiesti õigustatud. Esimesena istun peaaegu 50 000 eurot maksva sportliku püssi rooli. Kia Stingeri 3,3-liitrine bensiinimootor annab minna nii, et esimest korda elus läheb süda täiesti heas mõttes pahaks. Valin gaasitallamiseks eraldatud laia parkla, kus saan ohutult uhkeid poognaid võtta ning lapatsi isuga põhja vajutada. Üle saja oluliselt kihutada ei saa, kuna parklapiire tuleb lihtsalt ette. Tunne on sõnulseletamatult helge ning naeratus on kui teibiga näkku kinnitatud. Piltide klõpsutamiseks pargin 1909kilose tühimassiga metalse suksu Raadi mõisapargi maaliliste vaadete juurde ning isegi kaelalangev vihm ei suuda teibinaeratust huultelt pühkida. Veel laiemaks läheb muie foori tagant minema tuisates kui nagu „Valge mersu” loos: bemmimees jääb täpiks maha, kaugele mu selja taha. Lubatud piirkiirust ma muidugi ei ületa, kaheksakäigulise automaatkastiga auto kiirendus on lihtsalt nii nobe.

Kia Stinger FOTO: Sten Sang

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

ARVAMUS