Menu

.      

Enne kui jooksed, tasub alati mõelda, kelle järel, milleks ja kas ikka

  • Kirjutas Ursula Zimmermann

Ursula Zimmermann

ARVAMUS Facebooki profiilipiltidel on viimastel päevadel lahti läinud totaalne „südamestumine”. Iga FB-sõbra järjekordse profiilimuutuse kohta saadab süsteem ju teate. Ja mida nimekam tegelane ühiskonnas oled, seda raudsemalt tuleb südameke oma pildile lisada. Kultuuri ja „vaimsusega tegelevatel” inimestel paistab see suisa kohustuslik olema … Kas tõesti? Tahaks kutsuda kõiki kaaskodanikke vähemkirglikule kaasajooksmisele ja rohkem oma peaga kaasamõtlemisele.  Eesti ühiskonnas on praegu pead tõstnud tõsine hirm, nagu saaks kolmikkoalitsiooni Keskerakond-EKRE-Isamaa puhul Eestist EKRE ainuvõimuga riik. Kustkohast selline hirm? Pressi kaudu aina võimendatud emotsioonid? Ühte väravasse intervjuud? Tegelikult on pilt ju palju kirjum.

Ma ei näe ka põhjust paanikaks, sest mulle tundub, et kolmikkoalitsioonis oleks võimalus väga paljudel pooltoonidel.

Võib-olla võib mõnel lugejal tekkida küsimus: kas see siin on EKRE-le rohelise tule andmine? Sugugi mitte. Ka minu hääl ei läinud sellele parteile, aga ma ei näe ka põhjust paanikaks, sest mulle tundub, et kolmikkoalitsioonis oleks võimalus väga paljudel pooltoonidel. Need rikastaksid Eestit igal juhul. EKRE suu ei oleks koalitsioonis ju ainuke hääl ja otsuse läbiviimiseks on vaja ka partnerite poolthäält. Kas me peame siis ka Keskerakonda ja Isamaad täiesti teovõimetuiks, püüdes saata sõnumit, nagu oleks Eesti sellise koalitsioonivaliku puhul absoluutse katastroofi äärel? Aga võib-olla juhtub hoopis see, et koalitsioonis olles muutub kõige ekstreemsemgi partei leebemaks ja maandatumaks. See oleks kogu Eestile suur pluss. Võib-olla ootaksime asjade käigu lihtsalt ära ja ei külvaks enneaegset pardipaanikat?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

ARVAMUS