Menu

.      

Kas meil EKREta on veel lootust?

  • Kirjutas Ülo Palover pensionärist talupidaja Võru vallast

ARVAMUS Kas meil EKREta on veel lootust? Pärast ENSV valitsuste 70aastast majanduslikku edulugu on ülimalt raske näidata EV edulugu. Kas või näiliselt. Ikka tunnetab rahvas suurenevat ebaõiglust, üüratut rikkuse vahet, palgalõhet, arstiabi kättesaamatust, elujärje halvenemist, lämmatavat bürokraatiat jne.

Kõige suurem takistus on rahvas ja tema mälu. Eriti maarahva mälu. Väga raske on rahva mälust kustutada Nõukogude Liidu rahvaste ja riigi ülisuurt panust meie põllumajanduse, tööstuse ja infrastruktuuri loomisel sellises mahus, et varustas oma vabariiki täielikult ja eksportis suures mahus teistesse liiduvabariikidesse. Laar ja Isamaaliit ei leidnud midagi paremat, kui tekitada maapiirkondades ja tööstuses platsi puhtaks löömisega kunstlik nälg, töötus ja palgavaesus, et rahvas emigreeruks laia maailma.

Siiajäänud kasvavale põlvkonnale salastati ja valetati 70aastane ENSV ajalugu. Tõhus, kuid aeglane mälukustutus. Ikka jäi keegi, kes laste küsimustele vastas enesetsensuurita. Miks mul õdesid-vendasid ei ole? Tõsi, enesetsensuuri ajupesu on mitu korda tõhusam kui nõukogudeaegne riiklik tsensuur. Riiklik oli kindlapiiriline, määratletud. Seega etteaimatav ja tõene. Enesetsensuur on piirangutest vaba. Valeta, kuidas jõuad tõejärgsel ajastul. Korrektne karjäärihimuline inimene ütleb seda, mida tohib ning vaikib sellest, mida näeb ja teab.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

ARVAMUS