Menu

.      

JUHTKIRI Võimalused ja valikud

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

28. septembrist on Võru vallamaja kodanike vastuvõtuks vähemalt kaheks järgnevaks nädalaks suletud.    Samuti sulges AS Võru Vesi kontor ajutiselt oma uksed! FOTOD: Aigar Nagel

Öeldakse, et tegus inimene leiab võimalusi, mitte vabandusi. Siiski ei tasu elu ülemäära keeruliseks ajada ja teinekord on kasulikum käia mööda lihtsamat rada. Olukordi kohandatakse oma soovide, võimaluste ning ka tahte järgi. Nii siplevad praegu meelelahutusärid raskustes, sest neilt on justkui ära tõmmatud see viimanegi õlekõrs, mis tagaks pääsemise. Enamik sellistest asutustest sooviks oma uksed lahti hoida, eriti talvehooajal, mil välipeod on harvemaks jäänud. Otseselt ei sunni keegi uksi sulgema, kuid kauge kaarega tuleb piiranguid niivõrd, et nii pikemas perspektiivis lahti jääda ei ole võimalik.

Leidlikud inimesed käed rüpes ei istu. Nii on lauale käidud juba uued kaardid. Alkoholimüügi keelu leevendamiseks otsitakse seaduseauke, millest saaks läbi pugeda. Arutlusel on olnud nii paketimüügid kui ka korgimaksud, mis otseselt ei rikuks seadust, kuid tulemus oleks sama mis kohapealne alkoholimüük ööklubides ja lokaalides. Kui ei saa ühtepidi, siis saab teisipidi.

Teisalt on neid ettevõtteid ja asutusi, kes koroonakriisi varju pugedes põhjendatult või vähem põhjendatult oma uksed vabatahtlikult lukku löövad ja kaaskodanikega vaid postkasti vahendusel nõustuvad suhtlema. Eks inimene ikka soovib seda, mida parasjagu ei anta. See on kodeeritud ka kangete eestlaste mõttesüsteemi. Ööklubid, kes on kevadest saadik oodanud normaalset toimimist, on nõus andma pool hinge selle eest, et saada tavapärasel moel töörütmi tagasi ning vaatavad ammuli sui neid, kes pigem istuvad suletud uste taga.

Kaugtöö on tänapäeval soositud ja mõnes mõttes ka põhjendatud. Siiski oleks tervitatav, kui kõik asutused jääksid sealjuures normaalsuse piiridesse. Normaalne elukorraldus on midagi sellist, mis viimasel ajal on liigitunud hoopis ebanormaalsuse alla. Omalt poolt saab selleks aga igaüks panuse anda, et normaalsus ei kaoks. Kindlasti on teatud piirangud teretulnud ja hädavajalikud. Siiski oleks tarvis enne selgeks mõelda, kas piirang on tehtud rahva üleüldise heaolu tagamiseks või iseenese laiskuse peitmiseks.

28. septembrist on Võru vallamaja kodanike vastuvõtuks vähemalt kaheks järgnevaks nädalaks suletud.  

Samuti sulges AS Võru Vesi kontor ajutiselt oma uksed!

ARVAMUS