Menu

.      

JUHTKIRI Hakkame sättima

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Käesoleval aastal ei ole pühade eel põhiliseks küsimuseks mitte see, mida selga-jalga panna ning millises juuksurisalongis lasta soengut ja millises kosmeetikasalongis jumestust teha, vaid hoopis see, missuguseid üritusi saab väisata ilma dokumente esitamata. Siinkohal ei käi jutt ametlikust kutsest või isikut tõendavast dokumendist, vaid hoopiski vaktsineerimistunnistusest või negatiivset testitulemust tõendavast paberist.

Kel antud dokumendid nii-öelda korras, see pikemalt pead ei murra, vaid leiab lähima ja mugavaima lahenduse selleks, kuidas tõend paberile või nutiseadmesse saada ning see kontrollijale söödavaks teha. Ei raisata aega sellele, et süveneda, kas või missuguse koosviibimise puhul tõend tarvilik on. Ka jääb nende jaoks ära tuiskamine mööda testimispunkte, sest iga test ei anna sugugi adekvaatset ja aktsepteeritavat tulemust, mis korraldaja poolt arvesse läheks.

Seda, et üritusel kaasmaalaste outfit suurt tähendust ei oma, oleks paljude arvates võinud juba varemgi tõdeda. Siiski loodeti põhjuseks lugeda mõned aastat tagasi moegurmaani Ženja Fokini poolt maha hõigatud põhjendust, justkui igal glamuursel üritusel loeks sisu, mitte niivõrd vorm. Kuna erinevas eas inimestel olevat eba- võrdne sama hea välja näha, siis arvas moekuulutaja olevat õiglane, et näiteks just erinevatel vabariigi aastapäevaga seotud tunnustusüritustel loeks inimese sisu, mis on põhjuseks ka kutse postkasti potsatamisele. Selliselt juureldes võiks tulevikus näiteks presidendi vastuvõtu teha vormirõivapõhiseks. Nii oleks võrdses seisus kõik eestimaalased, olenemata vanusest. Justkui koolipoisid ja -tüdrukud, keda ei saa lahterdada selle järgi, mis brändi loomingusse kuuluvat või kui hinnalist kleiti või pintsakut parasjagu kantakse.

Tõsiasi on seegi, et täna jääb vähem mahvi inimeste väljanägemisele keskenduda vaid seepärast, et tegeleda tuleb esmalt erinevate tõendite kontrolliga. Teha tuleb sulaselge ja kiire otsus selle osas, kas kutsutu balliväravatest sisenemiseks üleüldse kõlbulik on. Selle kontrolliks, kas isik kannab samal ajal lahtisi või kinniseid kingi, või et kas tema kleidi pikkus vastab parasjagu moes ja õhus hõljuvale etiketile, enam kahjuks või õnneks energiat ei jagugi.

ARVAMUS