Menu

.      

Võrumaa Teataja läheb suveks kahele numbrile nädalas

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

28 = 24 - Alates 3. juunist läheb Võrumaa Teataja üle suvisele ilmumissagedusele.

Viimati oli maakonnaleht sunnitud ilmumist vähendama koroonapandeemia alguses, 2020. aastal. Toona vähendas Võrumaa Teataja ilmumist alates 20. aprillist kuni 31. augustini.

Teisipäevane leht oli kaheksa lehekülge ning reedene väljaanne 12 lehekülge, millest telekava koondatud ühele küljele. Tegija õpib ikka protsessi ning tagasiside kaudu. Siis oli lugeja nördinud, miks telekava nõnda tillukeseks lükatud, et seda peaaegu lugeda ei näinudki. Sel korral ei pea aga lugeja muretsema, sest tänu 16-leheküljelisele reedesele numbrile jääb telekava praegusesse formaati ning lisame neli sisukülge juurde, et leevendada tellija kaotusvalu.

Ebapopulaarsed otsused on ikka need, mis toovad hulganisti vastukaja, rohkem kui positiivsed, kuid iga tegu ja otsus on enamasti kaalutletud ja põhjendatud ning negatiivseid otsuseid tehakse enamasti parema homse nimel, nii ka nüüd.

Üheks oskuseks, mida eestlased proovivad rohkem selgeks saada, on soojamaakultuuride inimestele omasem võime ning tahe näha igas negatiivses asjas midagi positiivset. Seda silmas pidades on hea tunnistada, et sisukülgede osas on kaotus vaid neli lehekülge, mitte kaheksa, mis juhtuks siis, kui üks lehenumber lihtsalt vahelt ära kaksataks. Reedene nädalalõpuleht on sisukam kui laupäevane leht iial enne olnud ning sisustab kenasti lugeja nädalavahetuse.

On tore mõelda, et Võrumaa Teataja on ilmunud nii pikalt kolmel korral nädalas, tootes 28 lehekülge Võrumaa uudiseid igal nädalal. See teeb olenevalt kuust ligikaudu 112 lehekülge sisu igas kuus, mis annab välja ühe korraliku raamatu mõõdu. Nädalalehed seda öelda ei saa ning ka uudised kipuvad ajas vanaks minema, kui neid vaid korra nädalas paberile trükkida saab. Seetõttu on hea meel, et ka kaks avaldamiskorda suvisel perioodil tagab siiski püsiva ja sujuva uudiste ning kuulutuste ja reklaami edastamise meie kallitele lugejatele. Ilma teieta ei oleks meid ning iga lehenumber pannakse kokku just teile mõeldes ja soovides võimalikult hästi olla teie jaoks alati olemas!

ARVAMUS