Menu

.      

17 apteegis üle Eesti saab vaktsineerida puukentsefaliidi vastu

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Foto on illustratiivne

Alates käesolevast nädalast saab kahe kuu vältel vaktsineerida puukentsefaliidi vastu ka 17 apteegis üle Eesti. 

Eesti Apteekide Ühenduse (EAÜ) juhatuse liige, proviisor Timo Danilov avaldas lootust, et apteegis vaktsineerimise võimalus aitab kaasa puukentsefaliiti haigestumise ennetusele ja vähendamisele ja selle tüsistusi ning tõsta elanikkonna teadlikkust vaktsineerimise olulisusest. 

"Apteegiruumides korraldatav vaktsineerimine annab inimestele traditsiooniliste vaktsineerimiskohtade kõrval hea lisavõimaluse enda ja oma lähedaste tervise kaitsmiseks," rääkis Danilov. "Sügisel, kui inimesed said esmakordselt kasutada võimalust saada gripi vastu kaitsesüst apteegis, tõstis enamik apteegikülastajatest esile apteegis vaktsineerimise mugavust ja head kättesaadavust. Apteegid asuvad lihtsasti ligipääsetavates kohtades, kus inimesed on harjunud käima. See muudab vaktsineerimise inimeste jaoks kindlasti lihtsamaks," leidis ta.  

Apteekides teostatakse puukentsefaliidi vastast vaktsineerimist aprilli ja mai vältel valitud apteekides üle Eesti. Vaktsineerida saab Tallinnas, Tartus, Jõhvis, Pärnus, Rakveres ja Kuressaares kokku 17 apteegis. Kaasatud on kõik suuremad apteegiketid ehk Apotheka, Benu, Euroapteek ja Südameapteek.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD