Ka Martin Helme ei lähe presidendi vastuvõtule

FOTO: Aigar Nagel

Rahandusminister Martin Helme teatas laupäeval, et ka tema ei lähe eelseisvale presidendi vastuvõtule ning sama otsuse langetanud ministreid on veelgi, vahendas ERR-i portaal.

Varem oli vastuvõtule minemata jätmisest teatanud peaminister Jüri Ratas.

Rahandusminister märkis oma Facebooki kontol tehtud postituses, et Ratas pole oma otsusega midagi valesti teinud ning et sellises olukorras on tema hinnangul süüdi president Kersti Kaljulaid.

"Tegelikult tuleb ikka väga tõsiselt küsida, mida on teinud valesti kutsuja, et esimest korda taasiseseisvumise ajal jätab peaminister vastuvõtule minemast," kirjutas Helme.

"Vastus, mulle tundub on, et kutsuja on teinud praktiliselt kõik, mida üldse teha annab, valesti."

"Ta lammutab institutsiooni ja seda toetavaid kirjutamata reegleid ning poliitilise kultuuri norme oma esimesest tööpäevast peale. Ta käsitleb presidendi ametit kui mingit tema isiklikku asja, kus elada välja oma tujusid, mitte kui riiklikku institutsiooni. Seega ei ole kuidagi põhjendatud nõuda, et tema kutsele tuleb vastata "austusest institutsiooni vastu"," lisas Helme.

Comments  
  0
See peaks küll olema silmnähtav vihje ministrite poolt eneseimetlejast krõhvale, et teda ei sallita ja ei taheta. Pole meile mõttetuid muidusööjaid ja vihakülvajaid vaja- elu niigi raske.Nii sisutühja mula ei kannata keegi kuulata ei lugeda.KAKA muudkui õhutab vaenule ja paneb prouale sõnu suhu ja siis kõik on võltsid ja halvad. Need kaks needust tuleks sealt pukist esmajoones maha tõmmata. läheks elu tsipake rahulikumaks.
  +3
krr krr krr just seenelise härplemine ja volituste ületamine pidevalt...molu oli kinni rahapesu jne ...koha pealt aga kui EKRE`t sõimata siis on sõna vaba aga kui valitsusliikmeid õigeid ja ausaid väljaütlemisi riigimehena teevad on kohe kisa ja hala lahti...KA;KA´´ga eesotsas...seenelisest-pardi koht tuleb ära kaotada ja luuserist KGB küljeluu samuti rahva rahakotilt maha võtta...täis jõus vennike ei suuda ise teenidsa või ei oskagi tööd teha...brüsseli paberipahna pööritaja kes nestori käekõrval hädatapuna istutati kadriorgu ei sobi kohe MITTE...
  +12
Arvan, et see institutsioon oleks Eestis üldse vaja ära kaotada, kuna Eesti on parlamentaarne riik ja rahvapoolt valitud parlamendist piisaks riigi juhtimiseks.
Mõttetuid tühikargajaid ei peaks rahvas üleval pidama ja selle institutsioonile kulutatavad rahad saaks suunata vaesuses elavate inimeste abistamiseks.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD