Augusti ilmaprognoos: ülekaalus on mõõdukas suvesoe

Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi on augustis ülekaalus mõõdukas suvesoe – öine miinimum esialgu alla 10 kraadi ei lange, päevasoe tiirleb aga paari-kolme kraadi ulatuses 20 kraadi ümber.

On ka üksikuid palavamaid päevi, mil õhutemperatuur tõuseb 25 kraadi ümbrusse, kuid ekstreemset pikemaajalist kuuma praegune prognoospilt lõikuskuuks ei tõota.

Vihmahooge on kuu kahel esimesel kolmandikul üsna sagedasti, aga sekka tuleb ka paaripäevaseid kuivi päevi. Esimene pisut kuivem aeg võiks olla pärast 5. augusti ja seejärel pärast 11. augusti ning nõnda edasi, mil ilmad on muutlikud - vaheldumisi on vihmahoogudega ja seejärel kuivemaid päevi.

Sademeid on kogu kuu lõikes normi piires, mõnes kohas enam, kusjuures norm on 72-91 millimeetrit. Suurem osa sajust tuleb kolme esimese nädala jooksul.  

Pärast 20. augusti tugevneb esmalt ida-, seejärel lõunapoolne kõrgrõhuala ja siis peab ehk pikemalt kuiva. Selgematel öödel võivad termomeetrinäidud siis viie kraadi ümbrusse langeda ja päikeselisematel päevadel 25 kraadi lähedale kerkida.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD