Menu

.      

Kagu Elekter laieneb Võrukivi tehnoparki

Kagu Elektri uus hoone Võrukivi tehnopargis kuu aega tagasi ehituse lõppjärgus.  Foto: Võrumaa TeatajaLAIENEMINE • Võrus sügaval masuajal tegevuse lõpetanud elektrifirma Enereli töötajate baasil 2009. aastal tegevust alustanud OÜ Kagu Elekter on nii jõudsalt arenenud, et laieneb esimesena uude Võrukivi tehnoparki. „Vajadus,” põhjendas elektrifirma kolimist selle juht Karmo Kase. Seni asus ettevõtte kontor taluturu juures Piiri tänava ärimajas ja autod seisid endise Wermo territooriumi hoovis.

Kase rääkis, et algne plaan oli Võrukivi osas väiksem, aga kui Wermo hoovi tuli naabriks päästeamet ja autod enam korralikult sinna ära ei mahtunud, sooviti Võrukivisse laoruumi juurde. Samal ajal oli Võru linnavolikogu andnud loa Võrukivis hoonete aluse pinna suurendamiseks, nii et see sobis Kagu Elektri jaoks suurepäraselt.

Kagu Elektri valik langes Võrukivi kasuks eelkõige seetõttu, et ei leitud paremat kohta. Uus hoone annab võimaluse tegevus ühte kohta kokku tuua, seni olid laoruumid Wermo hoonetes ja kontor Piiri tänava ärimajas.

Võrukivi tööstusparki arendava Võru ehitusfirma OÜ Selista Ehitus juht Indrek Klampe ütles mõned nädalad tagasi Võru maavalitsuses toimunud tööstusparkide esitlusel, et Võrukivi kogu taristu on valmis ja kokku on pargis 14 kinnistut. Kõik kommunikatsioonid on olemas, ainult soojatrassid on rajamata. Lisaks Kagu Elektrile on praegu projekteerimise faasis plastist istmete valmistamisega tegeleva OÜ Estelaxe tootmishoone rajamine, ehitus peaks algama tänavuse aasta lõpus või tuleva aasta alguses. Praegu käib Estelaxe tootmine Võru vallas Parksepas. Lisaks on ühele Võrukivi kinnistule plaanis rajada rendipinnad, et väiksemad alustusjärgus ettevõtted saaksid valida sobivate ruumide vahel.

Endisel Wermo territooriumil tegutsev Kagu-Eesti Innovatsioonikeskus, millelt Kagu Elekter seni ruume rentis, on samuti jõudsalt arenenud. Kagu Elekter alustas seal kolm aastat tagasi, kui Wermo territooriumil olid vaid mõned rentnikud. Nüüd tegutseb Kagu-Eesti Innovatsioonikeskuse juhi Anita Hoole info kohaselt endise Wermo territooriumil 39 ettevõtet koos 205 töötajaga.

Kagu Elektri suuremad tööd on viimasel ajal olnud Võrumaa toidukeskus, Kreutz-
waldi gümnaasiumi hoone, Cristella laiendus, Arke lihatööstuse uus tootmishoone ja Valga gümnaasium.

Ettevõtte möödunud aasta käive oli ligi 2,3 miljonit eurot ja tegevus oli väikses kasumis, ettevõttes on ametis 36 töötajat.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD