Menu

.      

Kurgjärve spordibaasil täitub 50 aastat

Spordilaagri lõpujooksu start Kurgjärvel 14. augusti hommikul. Foto: Võrumaa TeatajaTÄHTPÄEV • Haanjas asuv Kurgjärve spordibaas peab tänavu augusti lõpus juubelit – täitub 50 aastat esimese laagrisuve korraldamisest 1964. aastal. Juubeli puhul on baasi haldaja, MTÜ Nõmme Spordiklubi juht Juhan Anupõld pannud kokku raamatu, kus on kirjeldatud laagri algust, kui kahevõistluse suusatreener Uno Kajak otsis Haanjas spordibaasi jaoks kohta, eksis ära, sattus ühte tallu, küsis teed ja perenaine pakkus müügiks oma talu. Nii rajatigi Kurgjärve talu hoonete baasil spordibaas, kus praegu saab suvel korraga majutada 230 laagrilist ja talvel 150. Lisaks korraldatakse paar korda suvepäevi, näiteks tänavu suvel puhkas Kurgjärvel juuli keskel ligi paar tuhat ETK töötajat ja augusti keskel tuhatkond kaitseliitlast.

Nüüdseks on laagris viibinud 50 aasta jooksul kokku vähemalt 50 000 last. Üle 20 aasta on Kurgjärvel suviti laagris olnud Parksepa noored sealse spordiklubi juhataja Kalev Palo juhendamisel. Tänavu oli laagris kokku 50 noort korvpallihuvilist vanuses kümme kuni 19 aastat, kes said kokku üheksa päeva jooksul nautida Kurgjärve peaaegu ideaalilähedasi tingimusi üldkehaliseks ettevalmistuseks. Nagu ütles treener Kalev Palo reedel lõppenud laagrit iseloomustades, eristab Kurgjärve baasi hea toitlustamine – lapsed saavad süüa nii palju, kui jaksavad, ja on isegi seda juhtunud, et mõni kehvemast perest laps on saanud lõpuks korralikult kõhu täis süüa.

Varem on olnud aastaid, kus Parksepast oli mitmes vahetuses laagris kokku 100 last ja lisaks veel 25 last Lätimaalt seoses piiriprogrammi toetusega, aga nüüd on juba kolm-neli aastat laagrid lapsevanemate kulul. Üheksa päeva laagrit maksab kokku 135 eurot.

Kurgjärve eelis Parksepa spordiklubi jaoks on asukoha lähedus. Varem käidi Haapsalus Tuksi spordikeskuses, aga sinna on kulukas sõita. Lisaks on Kurgjärvel lahendatud treeningute vaheajal laste huvitegevus, nii et treenerid saavad puhata. Baasi järve ujulas on olemas ujumisinstruktor, kes lapsi juhendab ja jälgib.

Kurgjärve spordibaasis on ametis suviti 17 inimest ja talveperioodil 12-13 inimest. Baasi kasutavad põhiliselt Tallinna Nõmme spordiklubi spordikooli kasvandikud, aga ka Tallinna ja Tartu koolide õpilased.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD