Menu

.      

Võrumaa aasta ema on Inge Järvpõld

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Inge Järvpõld FOTO: FacebookInge Järvpõld on koos abikaasaga üles kasvatanud kolm oma last ja ühe kasulapse. Hetkel kasvab peres kaks ühist last ning viis kasulast. Inge on vanaema neljale lapselapsele.
Kasulaps Agne-Andra on öelnud: „Ingel on tihtipeale käed-jalad tööd täis. Meie, tema lapsed, oleme prioriteet. Ta tunnustab meid ilusa sõnaga, kui meil on hästi läinud. Ta muretseb meie pärast, elab meie sündmustele kaasa, oskab kallistada õigetel hetkedel ning julgustab meid sirge seljaga edasi minema. Meile, kasulastele on Inge olnud kui päästeingel, kes võttis meid enda juurde hoolimata meie vigadest, haigustest, kommetest ja vanusest“. Inge ise on öelnud, et mängiva lapse kisa on kõige parem heli, sest siis on lapsega kõik korras.

Inge Järvpõld töötab Lasva lasteaias direktorina, ta on Võru Linnavolikogu liige ja Võrumaa Kasuperede Ühingu esinaine. Inge lööb kaasa Võrumaa Lastekaitse Ühingus ning Naiskodukaitse ridades.

Inge Järvpõllu kandidatuuri esitasid aasta ema konkursile tütar Merlin Järvpõld ja kasutütar Agne-Andra Aasmaa.

Võru Maavalitsus alustas Võrumaa aasta ema aunimetuse väljaandmist aastal 2002. Varasemalt on selle auväärse tiitli pälvinud Ulvi Toomik, Tiia Must, Ene Laube, Hille Saarepuu, Kaja Klooren, Mirjam Dremljuga, Ülle Mõttus, Reet Kangro, Laine Värnik, Klarika Hirv, Katrin Parv, Airi Grossberg, Anneli Hollas.

Tänavu esitati Võrumaa aasta ema aunimetusele viis kandidaati – Maarika Taaber, Külvi Raudsepp, Leelo Naaber, Ele Kõiv ja Inge Järvpõld.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD