Menu

.      

Filminäitlejate otsingud Võrus

  • Kirjutas Greete Niido

Näitlemishuvilised ootasid kannatlikult hindajate ette astumist. Tipphetkel ulatus registreerida soovijate järjekord isegi ooteruumist välja.  FOTO: Greete NiidoUue eesti mängufilmi „Päevad, mis ajasid segadusse“ osatäitjaid otsiti ka Võrust. Pühapäeval, 21. juunil kogunes Võru kultuurimajasse Kannel umbes 120 näitlemishuvilist, kes soovisid saada filmirolli.

Casting kestis Võrus kella ühest poole neljani, sest üllatusena oli kohalike huvi väga suur. Samal päeval toimusid castingud ka Põlvas ja Valgas, eelnevalt toimusid näitlejaks saada soovijatele katsed ka Tallinnas.

Näitlejaks pürgijaid jälgisid ning hindasid Jürgen Moor ja Carolyn Niitla. Moori sõnul otsitakse filmi jaoks põhiosatäitjaid, keda on puudu kaks-kolm, ning väiksematesse osadesse 10-12 osatäitjat, kellel on 35 võttepäeva peale umbes viis päeva filmimist.

Filmirolli pürgijatel tuli paariminutilise valmistusajaga esitada dialoog, mis pärineb stsenaariumist. FOTO: Greete NiidoLisaks on vaja suuremas koguses taustanäitlejaid (umbes 120). Võtted toimuvad Tallinnas ja Lõuna-Eestis ning filmimine algab 15. juulil. Tegijad loodavad filmimist lõpetada septembri alguses, kuid Triin Ruumeti esimene täispikk film linastub 2016. aasta kevadel.

Jürgen Moor jäi rahule Võru inimeste näitlemisoskusega, mis oli üsna võrdne pealinna rahvaga, ning usub, et leidis filmi piisavalt andekaid inimesi. Jaanipäevajärgsel nädalal soovivad filmitegijad jõuda selleni, et kõik peaosatäitjad ning kõrvalosatäitjad on olemas ning kontakt nendega loodud. Taustanäitlejatega võetakse ühendust terve suve jooksul ning Jürgen Moor soovitab castingul käinud inimestel hoida telefon läheduses ja e-mail sisselogitud.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD