Menu

.      

Võru pensionärid pommitasid Margus Tsahknat pagulasküsimustega

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna jäi pensionäride küsimusterahe all lahkeks, naeratavaks ja viisakaks.  Foto: IRJA TÄHISMAAKOKKUSAAMINE • Reede õhtul kella nelja ajal oli Võru pensionäride päevakeskuses kohtumine sotsiaalkaitseminister Margus Tsahknaga, mis kiskus õige pea tuliseks, sest pensionärid ei olnud rahul valitsuse plaaniga võtta Eestisse vastu pagulasi, kelle seas võib olla ka moslemeid.

Kui minister Tsahkna mõneminutilise hilinemisega kohale jõudis, oli pensionäride päevakeskuse saal juba puupüsti täis. Tsahkna alustas enda tutvustamisega, avaldades, et ka tema suguvõsa juured ulatuvad Võrumaale.

Pagulaste tausta kontrollitakse

Seejärel läks ta sujuvalt üle hetke kõige päevakajalisema teema juurde, milleks on pagulaste vastuvõtmine Eestisse. „Tunnistan ausalt, et ka minul võttis alguses käe rusikasse, kui kuulsin, et Eestisse tahetakse paigutada sunniviisiliselt 1064 inimest,” rääkis minister. „Me ei ela ikkagi enam sellel ajal, kus meile öeldakse ette, mida me tegema peame. Rahva reaktsioon oli õige.”

Tsahkna sõnul õnnestus valitsusel saavutada see, et sundkvoote ei tule ning uue plaani järgi on Eestisse tulemas ainult 150 inimest ja võib-olla veel 20 peale. Seda kahe aasta jooksul. Kuna Eestisse tuleb niikuinii igal aastal tavalise sisserände korras nii Euroopa Liidust kui väljastpoolt Euroopa Liitu inimesi, siis pole see tema hinnangul probleem. „Eelistame terveid perekondi,” sõnas ta.

„Selliseid, kelle taust on meile võimalikult sarnane. Näiteks Süürias on suur kristlaste kogukond.” Vastu võetaks ainult selliseid inimesi, kes põgenevad sõja eest, mitte seiklejaid, kes Euroopast mugavamat elu otsivad.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD