Menu

.      

Päästeametniku surm varjutas Võru uue politsei- ja päästehoone avamist

Fotol Lembit Parts  FOTO: Võrumaa Teataja

VIDEO AVAMISTSEREMOONIA • Teisipäeval avasid siseministeeriumi ning politsei- ja päästeameti esindajad Võru uue politsei- ja päästeameti ühishoone, ent kuivõrd eelmisel õhtul oli surnud Vastseliina komando meeskonnavanem Madis Soesoo, vajutas see kogu üritusele sünge pitseri.

Ühishoone avamisele eelnes leinaseisak ning kohal olnud siseminister Hanno Pevkur tunnistas, et hoone avamine pärast sellist traagilist sündmust on emotsionaalselt raske.

Madis Soesoo, keda nõelas läinud neljapäeva õhtul Misso vallas Napi külas põlema läinud küüni kustutustööde käigus herilane, sai sellise allergilise šoki, et kaotas teadvuse ja suri neli päeva hiljem Tartu haiglas.
Soesoo oli Misso vabatahtliku komando asutaja ja osales aktiivselt Missos lumest skulptuuride valmistamisel. Koostöös Vastseliina ajalooklubiga on viimased neli aastat tehtud lumest tankid: Vene, Saksa ja USA omad. Tänavu võeti ette Eesti esimene soomusauto Kalev.

Ühishoone avamisel võtsid sõna siseminister Hanno Pevkur, päästeameti peadirektor Kuno Tammearu, Lõuna prefekt Tarmo Kohv, maavanem Andres Kõiv ning linnapea Anti Allas. Uue maja avamise puhul võtsid ehitusfirma YIT esindajalt sümboolse kella vastu Võru politseijaoskonna juht Madis Soekarusk ja Võrumaa päästepiirkonna juhataja Kaino Zilmer.

{fcomment}

20 PÄEVA ENIMLOETUD