Menu

.      

Võrusoo koolimaja alghind lasti poole võrra madalamale

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Linnavalitsuse osakonnajuhataja Asso Uibo (seisab) sai volikogult loa langetada Võrusoo koolihoone alghinda. Volikogu liige Hasso Ploomipuu (istub) ei pea seda õigeks. FOTO: VTAJALUGU Teisipäev, 28. oktoober 2008

Hoone alghind on 4 miljonit krooni

ODAVMÜÜK ❯ Võru linnavolikogu kahandas endise Võrusoo koolimaja esialgset kaheksa miljoni krooni suurust erastamise alghinda eelmisel nädalal poole võrra. Allahindlus tehti veel enne, kui kinnistu oli kaheksa miljoni eest enampakkumisele pandud.

Kuigi volikogu kehtestas koolimajaga kinnistu kaheksa miljoni kroonise alghinna juba juuni keskel, ei ole kinnistu veel avalikule oksjonile jõudnud, sest puudus keskkonnaministri luba sotsiaalmaad erastada.

Linnavalitsuse ettevõtluse ja linnavarade osakonna juhataja Asso Uibo sõnul on linnal nüüd ministri luba käes ning uus omanik võib arvestada, et praegu sotsiaal maana kirjas oleva 13 390ruutmeetrise kinnistu saab muuta ärimaaks. Sellega on arvestatud ka linna uues üldplaneeringus.

Opositsioon oli hinna alandamise vastu

Kuigi kinnistut pole veel proovitud müüa, taotles linnavalitsus selle alghinna alandamist neljale miljonile kroonile. Ekspertarvamuse järgi on suvel seatud alghind kinnisvaraturu praegust olukorda arvestades liiga kõrge.

Volikogu liige Hasso Ploomipuu (IRL) oli hinna alandamise vastu. Tema sõnul ei klapi alghinna vähendamine ning maa sihtotstarbe muutmine omavahel kokku, sest sotsiaalmaa muutmine ärimaaks peaks huvi kinnistu vastu hoopis tõstma.

Uibo jäi selle juurde, et kaheksa miljoniga ei ole praegu võimalik Võrusoo kinnistut müüa.

Teda toetas volikogu majanduskomisjoni esimees Olev Lüütsepp. Tema sõnul ei soovinud komisjon linnavalitsuse optimismi kevadel kõigutada, kuigi juba siis tundus, et kaheksa miljonit on Võrusoo kooli krundi eest palju küsitud.

Volikogu esimehe Tõnu Antoni sõnul pole kinnistu hinda kavas rohkem alandada. Seda ei tehta ka siis, kui kinnistu jääb nelja miljoni krooni eest müümata.{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD