Võru mees läks nooruki vägistamise eest aastateks trellide taha

Pikaks ajaks vangi mõistetud Marek Laur pühapäeval vahetult enne Tartusse sõitmist Võrus Õlle 17 lokaalis oma seisukohta edastamas.  Foto: INNO TÄHISMAAKOHTUASI • Võru mees, motospordiga tegelenud Marek Laur (38) läks eile kuueks aastaks Tartu vanglasse selle eest, et süüdistuse järgi vägistas ta viis aastat tagasi alaealise nooruki.


Kohtutoimik ise on juba piisavalt pikantne. Möödunud aastal selles asjas tehtud riigikohtu lahendi esimene punkt nägi välja selline: „M. Laurile on esitatud süüdistus KarS § 141 lg 2 p-de 1 ja 6 järgi selles, et varem vägistamise toime pannud isikuna riietas ta jõudu kasutades lahti alaealise J. U., lükkas vastupanu osutava kannatanu voodile ja kannatanu käsi jõuga seljal hoides astus temaga päraku kaudu suguühendusse. Veel on M. Laurile esitatud süüdistus KarS § 143 lg 2 p-de 1 ja 2 järgi selles, et pärast eelkirjeldatud teo toimepanemist, ajavahemikus jaanuarist 2007 kuni juulini 2008, kasutades ära alaealise J. U. sõltuvust temast kui rallisõidu õpetajast, sundis ta J. U.-d korduvalt tema tahte vastaselt endaga oraalsesse ning anaalsesse suguühendusse astuma.”


Ühtlasi tuvastas kohus Marek Lauri ja J. U. ütlustele tuginedes, et enne Laurile süüks arvatud vägistamist oli Laur paaripäevase tutvuse järel katsunud J. U. jalgu ja suguelundeid, masseerinud kannatanu peenist, kuni J. U. sai orgasmi, ja kutsunud ta enda koju, kus Laur võttis kannatanul riided seljast ja nad rahuldasid Lauri initsiatiivil teineteist kätega. J. U. ütluste kohaselt ei soovinud ta sellist suhet. Marek Laur sai aga J. U. käitumisest aru, et J. U. tunneb meeste vastu huvi ja talle selline asi meeldis.


Lahendis välja toodud karistusseadustiku § 141 näeb ette karistuse vägistamise eest, selle lõike 2 punktid 1 ja 6 tähendavad vastavalt vägistamist noorema kui 18aastase isiku suhtes ja kui kuriteo toimepanijat on sama asja eest varem karistatud. Nimelt oli Marek Laur vägistanud juua täis peaga kümmekond aastat tagasi Tamula rannas alaealise tütarlapse.


Lahendis märgitud karistusseadustiku § 143 käsitleb sugulise kire rahuldamisele sundimist, ent selles osas mõistis Tartu maakohtu Võru kohtumaja Marek Lauri õigeks ja kuivõrd Tartu ringkonnakohus oli Lauri ka selles osas süüdi mõistnud, saatis riigikohus asja uuesti maakohtusse läbivaatamiseks. Maakohtu kohtunik Heiki Kolk tegi otsuse möödunud aasta aprillis ja kuivõrd ülema astme kohtud jätsid selle muutmata, jõustus otsus kuu aega tagasi.


Laur ise end süüdi ei tunnistanud


Marek Laur ise end kuriteos süüdi ei tunnistanud. Ta ütles, et on küll homoseksuaalse orientatsiooniga, ent suhe oma hoolealuse, tollal 15aastase J. U.-ga oli täiesti vabatahtlik armusuhe. Asja tegi huvitavaks ja kohati lausa seebiooperlikuks fakt, et kannatanu J. U. tuli vägistamissüüdistusega lagedale alles enam kui kaks aastat pärast väidetava vägistamise toimumist, kui temast oli saanud Marek Lauri lapse ema M. P. uus elukaaslane ja M. P-l oli käimas Lauriga tuline vaidlus nende ühise lapse hooldusõiguse üle. Praeguseks on J. U. suhe Marek Lauri lapse emaga katkenud ja Laur on veendunud, et J. U.-d kasutati ära Lauri vastu süüdistuse fabritseerimiseks.


Veider oli seegi, et kannatanu J. U. väitis kohtus, et üritas pidevalt Marek Laurist vabaneda, aga see ei õnnestunud. Samas kutsus ta Lauri endale külla oma ema sünnipäevale ja korduvalt oma pere suvilasse grillima.


Võrus mitmeid rallivõistlusi, näiteks Hinsa jäärajavõistlusi korraldanud ja Võru Honda Team’i juhtinud Marek Laur on tänaseni veendunud, et kohtuasi on tema vastu fabritseeritud ja ta on süüdi lavastatud.


„Jah ma olin täiesti kindel oma võidus, sest arvasin, et kohtus maksab tõde, aga eksisin ja kannatanuks olen hoopis mina,” edastas Laur toimetusele oma seisukoha. „Tahtsin ju ainult oma lapsele paremat elu,” märkis ta.


Laur lubas, et kõikidest selle loo üksikasjadest saab lugeda raamatust, mille ta vangisoleku ajal valmis kirjutab.

Comments  
  -3
Kas see on see vana lugu?
  -2
Näha on, et keegi nimme tahtis, et see lugu jälle tuleb avalehele üles.
  -9
Ise tahtis,hiljem kaebas...tavaline värk.
  +22
et VT taas teema ülesse võtnud. Kas pedofiilid, vägistajad, perevägivallatsejad ongi ainuke kaup, kes lumpenit esindab.Milleks kulutada tinti ja paberit saasta reklaamimisel? Mädanegu nad kasvõi põrgus aga kaldun arvama, et neid meedias kajastades, püütakse vaadelda rahva reaktsiooni või kaastunnet. Ütleks,,,,vähe sai.
  -3
:-*

Selle kirje kommentaarid on nüüd suletud.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD