Menu

.      

Soomusrong „Wabadus“ jõuab Võrru

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Soomusrong "Wabadus"

Eesti Vabadussõja 100. aastapäevaks taasloodud soomusrong number 7 „Wabadus“ jõuab reedel Võru raudteejaama, kus viibib 10. märtsini.

2019. aastal on Eesti Vabariik 100 programm pühendatud Vabadussõja 100. aastapäevale. „Soomusrong on Wabaduse teekonnal läbinud alates jaanuarist juba üle kümne Vabadussõja lahingupaiga ning vastuvõtt on olnud väga soe“, ütles Riigikantselei EV100 juhtrühma liige Margus Kasterpalu. „Soomusrong ja Vabadussõda tutvustav näitus jätkab oma teekonda kuni 2019. aasta lõpuni kõikjal Eestis, kuhu viib raudtee, tutvustades ühte märkimisväärset perioodi Eesti ajaloos“, lisas Kasterpalu.

Võru linnapea Anti Allase sõnul on tal väga hea meel, et Vabadussõja võidukaid lahinguid meenutav ajalooline näitus-rong on jõudnud Võrru. „See on Võru linna ja ümbruskonna inimestele väga unikaalne ja põnev võimalus näha soomusrongi „Wabadus“ oma kodukohas ning sõna otseses mõttes tükikest ajalugu oma käega ka katsuda,“ jätkas ta. "Eriti huvitav on rong kindlasti laste jaoks, kellele ajalootundides räägitu sellisel põnevamal moel kinnistub," lisas linnapea.

Reedest 10. märtsini on soomusrong avatud iga päev kell 11-18. Laupäeval algusega kell 11 toimub Võru raudteejaamas pidulik soomusrongi tervitamine. Sündmusel lauldakse üheskoos hümni, esineb puhkpilliorkester ning avakõne peab Võru linnapea. 

Soomusrong-näitus peatub lähikuudel Piusa raudteejaamas 21.-31. märtsil, Veriora raudteejaamas 1.-7. aprillil ja Põlva raudteejaamas 8.-21. aprillil.

Soomusrong number 7 „Wabadus“ valmis Eesti Vabariik 100 korraldustoimkonna, Eesti Sõjamuuseumi ja Operaili koostöös. Soomusrongi ja -auto liikumisse Wabaduse teekonnal annavad oma panuse Eesti Raudtee, Kaitseliit, USS, kohalikud omavalitsused ja mitmed muuseumid. Vabadussõja ajalugu tutvustava näituse on koostanud Eesti Sõjamuuseum. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD