Menu

.      

Maakonna väikesed staarid filmist „Tõde ja õigus”: muljeid ja mõtteid kaadri tagant

  • Kirjutas Heleri Lakur

Kas tunned väikesed näitlejad ära? Pildil vasakult Rosanna Valge (filmis aastane Anni), Loona- Maria Soe (viieaastane Anni) ja Marie Brigita Kõvatu (filmis aastane Juku). Foto: AIGAR NAGEL

KOGEMUS > A. H. Tammsaare samanimelise raamatu ainetel vändatud kultusfilmi „Tõde ja õigus” on kinos vaatamas käinud rekordarv filmisõpru ehk 205 595 inimest, mis teeb sellest Eesti ajaloo kõige vaadatuma filmi.

Paljude jaoks on tuttavad peaosalised Pearu, Andres ja tema kaasa Krõõt, kelle rollis mängivad Eesti andekad näitlejad. Vähesed teavad aga seda, et sajandi alguse suurimas filmis mängib kaasa mitu Võru maakonna last, kelle jaoks oli filmis osaleda elus esimest korda. Saame tuttavaks Krõõda ja Andrese lastega: aastavanuse Anni ja viieaastase Anniga ning Jussi ja Mari lapsega ehk üheaastase Jukuga.

Tõe ja õiguse” väiksed staarid Võrumaalt

Andrese ja Krõõda aastase tütre Anni (Rosanna Valge, 2,6) rolli sattus tüdruk tänu vanemale õele. „Sotsiaalmeedia Võru kohalikus grupis jagati kuulutust, kus otsiti pruunide juustega üheaastast tüdrukut, kes oskaks juba kõndida. Vanem tütar saatis kuulutuse mulle edasi ja soovitas Rosanna pildi neile saata,” meenutab Krabi kandis elav ema Gätly Valge. Kaks aastat tagasi saatis ema kirja koos pildiga teele, mille peale tuli teade, et Rosanna sobib sellesse rolli. „2017. aasta augustis oli esimene kohtumine. Meid Rosannaga kutsuti kostüümiproovi Rõugesse. Rosannale oli õmmeldud kotiriidest hilbuke ning proovis selgus, et kaelaauk oli liiga kitsas ja kleit tuli suuremaks teha,” mäletab ta esimesi kordi. Pärast kostüümiproovi tutvus lastega ka režissöör Tanel Toom. „Rosanna lõi kohe onule patsu ja naeratas. Sain kindlust, et Rosanna tunneb end inimeste keskel justkui kala vees ja filmis kaasa lüüa oli õige otsus,” on Gätly Valge ülirahul.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD