Menu

.      

Politseimaffia

Politsei on loodud selleks, et organiseeritud kuritegevusel silma peal hoida. Kui vastavad tõele viimastel nädalatel välja toodud kahtlustused, et kaitsepolitsei ametnik on ise seotud organiseeritud kuritegevusega, siis on politseist endast saanud Eestis maffia tööriist.


Paarkümmend aastat tagasi kerkisid kindlustalud nii Ida-Virumaale kui ka Tallinna ümbrusse. Nende talude peremehed olid niinimetatud allilmaliidrid ehk siis organiseeritud kuritegevuse esindajad, kes NSV Liidu lagunemisega tekkinud võimuvaakumit kasutades kiiresti rikastusid. Uhke kindlustalu oli ühelt poolt rikkuse, teiselt poolt võimu demonstratsioon. Ajal, kui Eestis avaliku korra struktuure alles üles ehitati, olid nii raha kui võim mõnda aega kurjategijate käes.


Pärast taasiseseisvumist tegeles Eestis organiseeritud kuritegevuse tiibade kärpimisega aktiivselt vastloodud kaitsepolitsei. Aastaid kestnud süsteemse tegevuse tulemusena kadusid Eestist nii allilmaliidrid, kui jäid tühjaks nende kindlustalud. Mõneks ajaks oli organiseeritud kuritegevuse teema ühiskonnas vaibunud.


Viimased nädalad on toonud ühe üllatuse teise järel. Kõigepealt tuli välja, et üks „äraostmatuna” poliitikasse tulnutest, Indrek Raudne oli lasknud end ära osta sellelsamal idarahal, mille küsimist ta ise oli veel aastapäevad tagasi konkureeriva erakonna juhi puhul kritiseerinud. Elamislubade müük oli kestnud juba pikemat aega, tegemist oli sisult organiseeritud kuritegevusega, kuhu olid kaasatud võtmeisikud nii Riigikogus kui politseistruktuurides. Avalikkuse tähelepanu on koondunud küll Indrek Raudsele, ent elamislubasid annab välja ja selleks teeb vajalikke taustauuringuid Eesti politsei. Tekib küsimus, kuidas oli võimalik politsei kadalipust läbi pugeda tuntud Vene allilmaliidritel ja isikutel, kelle investeeringud Eestis kajastuvad vaid riiulitel.


Järgnevalt tuli välja altkäemaksuafäär kõige mõjukamas ja võimsamas politseistruktuuris – kaitsepolitseis. Seejuures oli kuritegevusse väidetavalt kaasatud politsei enda sisekontrolli juht. Fakt, et organiseeritud kuritegevust riigis juhitakse politseist, võtab lausa sõnatuks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD